Kripto para ticareti iki katına ve Coinbase ise zirveye çıkabilir!
Kripto para ticareti iki katına ve Coinbase ise zirveye çıkabilir!

VC’ler inanılmaz oranlarda kripto para yatırımı yapmaya başladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son veriler, geleneksel girişim sermayesi (VC) şirketlerinin portföylerini giderek çeşitlendirerek kripto paralara ve Blockchain projelerine daha önce hiç olmadığı kadar yatırım yapmaya başladıklarını gösteriyor. Peki VC’lerden kripto para yatırımı konusunda önde olan şirketler hangileridir?

Blockchain projelerini finanse eden VC şirketleri listenin başında geliyor

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Blockchain projelerini finanse eden VC şirketleri kripto para yatırımı konusunda listenin başında geliyor. Ancak geleneksel VC şirketleri de yavaşça aynı düzeye geliyor ve kripto para tabanlı yatırımlarına portföylerinin daha büyük bir kısmını ayırıyor.

500 Startups ve Andressen Horowitz gibi önde gelen şirketler, Blockchain projelerinin finansmanına olan ilginin devam ettiğini göstererek listenin ilk 10’unda yer alıyor. Crypto Finance Conference tarafından bir araya getirilen çalışmada, geleneksel risk sermayelerinin startup’lara ve aynı zamanda Blockchain fonlarına yatırım yaparak risklerini nasıl yaydıklarına dikkat çekiliyor.

Boost VC, kripto para yatırımı konusunda ilk sıralarda yer alıyor

Portföyünün yüzde 30’unu kripto paraya dayalı şirketlerin oluşturduğu, bu doğadaki şirketlerden biri olan Boost VC, portföyünde 42 kripto yatırımı bulundurarak listenin ilk sıralarında yer alıyor. Listede onuncu sırada yer alan Polychain Capital’in birkaç üst düzey yatırımcının portföyünde yer aldığını belirten Crypto Finance Conference CEO’su Andrea-Franco Stöhr, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu bazı VC şirketlerinin ve yatırımcılarının büyüyen kripto para ekonomisinden yararlanmak istediklerini ancak kendilerini yatırım yapmak için zaman ya da uzmanlıktan yoksun gördüklerini gösteriyor.

VC şirketleri, riski dağıtma eğiliminde

İlk 10’un dışında ise ZhenFund, Naval Ravikant, GV ve Foundation Capital, yavaş yavaş daha fazla kripto para projesine yatırım yapan diğer büyük isimler. Daha geleneksel VC şirketlerinden gelen bu artış, rekabeti engelleyerek Blockchain’in potansiyeline olan inancı vurguluyor. VC şirketleri, istikrarlı getiri sağlayan farklı bir portföy ile riski dağıtma eğiliminde. Veriler, Blockchain ve kripto para projelerinin ya daha az riskli olduklarını ya da yapılacak önemli kazanımların olduğunu gösteriyor.

Nitekim son 5 yıl içinde yüzde 10.000’den fazla getiri elde ettiğini bildiren uzman bir Blockchain yatırım şirketi olan Pantera Capital listenin 4. sırasında yer alıyor. Andrea-Franco Stöhr, konuya yönelik şunları söylüyor:

Yatırımcıların portföylerine risk eklemek için bazen yeni teknolojilere yöneliyorlar.

Digital Currency Group ve Blockchain Capital en aktif yatırımcılar

Bununla birlikte Digital Currency Group (DCG) ve Blockchain Capital (BC) gibi Blockchain odaklı yatırımcılar kripto para birimleri alanındaki en aktif yatırımcılar. DCG’nin 97 yatırımının tamamı Blockchain tabanlı işletmelerde bulunurken, BC’nin 59 yatırımından sadece biri Blockchain ile ilgili değil.

Bu, yakın zamanda yapılan araştırmaların ışığında şaşırtıcı değil. Şu anda, kamuya açık olmaktan ziyade, ICO’ların artan çoğunluğunun özel yatırım turlarında gerçekleştirildiğini gösteriyor. Crypto Finance Conference, istatistikleri derlemek için Crunchbase verilerini kullandı ve onları portföylerindeki kripto para veya Blockchain yatırımlarının sayısına göre sıraladı. Maalesef, veriler arasında eksik olan bir şey ise, her bir yatırımın değeri. Sonuç olarak bu teknoloji, ademi merkeziyet devrimine dijital olarak bağlanma ve etkileşim şeklimizi değiştirmeyi amaçlıyor.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin