Güney Kore’nin devleri Shinhan Bank ve KT işbirliği yapıyor
Güney Kore’nin devleri Shinhan Bank ve KT işbirliği yapıyor

Güney Kore’nin devleri Blockchain platformu oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin devleri Shinhan Bank ve KT, bir Blockchain tabanlı hizmet geliştirmek için ortaklık kurdu.

Güney Kore’nin devleri Shinhan Bank ve KT işbirliği yapıyor

Güney Kore’nin toplam varlıklar bakımından ikinci en büyük bankası, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ortaklaşa bir Blockchain platformu oluşturmak için KT ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Yeni platform bölgesel hükümetlerin dijital harcama belgelerini tanıtmak adına yürüttükleri son hareketlerden yararlanmayı amaçlıyor.

Harcama belgeleri, belirli bir bölgede nakit para olarak kullanılabiliyor. Ayrıca yerel yönetimler 2018’de ülke genelinde yerel ekonomileri yeniden canlandırma çabalarının bir parçası olarak dijital harcama belgeleri sunacaklarını söylediler.

Shinhan, Kore’de Blockchain’e dönük araştırma merkezi kuran ilk  banka

Anlaşmaya göre KT’nin bir Blockchain platformu ve ağ sistemi geliştirmeli. Shinhan ise platform ile entegre edilecek ödeme ve hesap sistemleri gibi finansal çözümleri geliştirmekten sorumlu olacak. Shinhan’ın dijital strateji biriminin başkanı Jang Hyeon-ki, konuya yönelik şunları söyledi:

Shinhan’ın KT ile olan stratejik ortaklığının, finans ve ICT (bilişim ve iletişim teknolojileri) arasında bir yakınlaşma yaratma çabalarının bir parçası. Ayrıca Blockchain teknolojisi müşterilerin finansal aktivitelerini yeni bir seviyeye yükseltecek.

Seul merkezli Shinhan Blockchain’i gelecekte dijital bankacılık sistemi için temel bir teknoloji olarak görüyor. Banka, Dijital Strateji Departmanı’nda Blockchain odaklı bir araştırma merkezi kurdu. Shinhan, Kore bankaları arasında Blockchain teknolojisine dönük araştırma merkezi kuran ilk  banka.

Kore’nin en büyük telekomünikasyon şirketi KT, Blockchain’e ilgi gösteriyor

Kore’nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan KT de Blockchain’e ilgi gösteriyor. Geçen ay, şirket dünyanın ilk Blockchain tabanlı ticari ağını geliştirdi. KT’den Hak-joon konuya yönelik şunları söyledi:

Shinhan Bank ile varılan ortaklık, KT’nin Blockchain teknolojisinin sınırlarını finansal sektöre genişletmek için bir fırsat olacak. KT ulusun Blockchain sektörüne katkıda bulunmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edecek.

Shinhan Financial Group’un ana iştiraki olan Shinhan Bank, 1897’de Hanseong Bank olarak kurulan Güney Kore’nin en eski bankası. Geçen yıl banka, BTC cüzdanı ve kasa sistemi geliştirmeye başladı. Shinhan, bu yılın şubat ayında Ripple Labs ile işbirliği içinde Blockchain testleri gerçekleştirdi.

Cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin