Reality Shares'in, 100'den fazla kripto para türünde kripto hedge fonu başlatacak
Reality Shares'in, 100'den fazla kripto para türünde kripto hedge fonu başlatacak

Reality Shares, 100 milyon dolarlık kripto hedge fonu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir varlık yönetim şirketi ve Blockchain borsa yatırım fonu (ETF) ihraççısı olan Reality Shares, 100 milyon dolarlık bir kripto hedge fonu başlatmayı planlıyor. Ocak ayında Blockchain-ETF ( Reality Shares Nasdaq NexGen Economy China ETF ) piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, yatırım şirketinin yönetim altındaki varlıkları 100 milyon doları aştı.

Reality Shares’in, 100’den fazla kripto para türünde kripto hedge fonu başlatacak

Şirket ile yakın bir şekilde çalışan kaynağa göre, 100 milyon dolarlık olan kripto hedge fonuna şimdiye kadar 25 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Reality Shares’in, 100’den fazla kripto para türünde, hedge fonunu 2018’de piyasaya sürümesi bekleniyor. Geçen sene başlatılan kripto hedge fonunun, kripto para ekosistemine giren sermayesine baktığımızda, ocak ayında 600 milyar doları aşan kripto pazarına eşdeğer hatta daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Kaliforniya merkezli Reality Shares’in kripto hedge fonunun “arbitraj, girişim ve yönlendirme stratejilerinin bir karışımı” olacağını söyledi. Ayrıca 366’dan fazla kripto varlık fonunun piyasaya çıkaracağını belirtti. Bu 100 milyon dolarlık yatırım, varlık yöneticisinin kripto pazarına yönelik genişleme çabalarının bir sonucu olduğu söyleniyor.

Sadece 28 kripto hedge fonu bile 100 milyon dolardan fazla

Büyük yatırımcıların ilgisi çok fazla ilgisi olduğu görünüyor. Ancak, kripto endüstrisi hala Blockchain yatırımcısı Meltem Demirors‘un işaret ettiği gibi sermaye ile “mücadele veriyor”. Özellikle, Crypto Fund Research tarafından verilen rakamlara daha yakından bakıldığında, yalnızca 28 kripto hedge fonunun yönetimi 100 milyon doların üzerinde olduğu belirtilmektedir.

Daha büyük resme bakıldığında, kripto piyasasının tüm piyasa kapitalizasyonu Ocak 2017’de yaklaşık 20 milyar dolardı. O zamandan beri, tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri %50 arttı. Ayrıca Goldman Sachs‘ın yatırım danışmanları gibi pek çok piyasa gözlemcisi, kripto para birimlerinin “ değer kaybetmeyecek ” olduğunu belirtti.

Wall Street firmalar kripto piyasasını araştırıyor

İlginç bir şekilde, Goldman Sachs dijital para birimlerini eleştirmiş olsa da, hala bir kripto ticaret platformu açmayı planlıyor. Bu arada,  Intercontinental Borsa (ICE) geçtiğimiz günlerde Bakkt adında kendi dijital varlık işlem platformunu piyasaya süreceğini duyurdu.

Geleneksel finansal piyasa kurumlarının sektörü daha ciddi bir şekilde ele almaya başladıkları için, bu gelişmeler kripto varlıklarının ekonomisine teşvik edici olacaktır.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin