featured

Valkyrie’nin Bitcoin ETF başvurusunda sürpriz ortaklık: ETF yarışı devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto varlık yönetim firması Valkyrie, spot Bitcoin ETF’si için başvuruda bulundu ve Gözetim Paylaşım Anlaşması (SSA) ortağı olarak Coinbase’i görevlendirdi. Bu hamle, bu ayın başlarında sektörün devleri BlackRock ve Fidelity tarafından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan benzer başvuruların ardından geldi.

Bu finans sektörünün ağır toplarının ayın başlarında spot Bitcoin ETF arenasına girmesi bir dönüm noktası oldu ve kripto varlık firması dâhil, diğer firmaların başvuru zincirini başlattı. Gelişmekte olan bu pazar segmentine yaptıkları sıçrama akranları arasındaki rekabeti canlandırmış gibi görünüyor.

Valkyrie’nin başvurusu SEC endişelerini büyütüyor!

Kripto varlık firmasının bu hamlesi, önerdikleri teklifle ilgili piyasa manipülasyonu konusundaki potansiyel SEC endişelerini yatıştırmayı amaçlıyordu. Coinbase’in dâhil edilmesinin güvenilirlik ve güvenlik katmanı ekleyeceği umulmaktadır.

Valkyrie

Bloomberg analistlerinden Eric Balchunas, Valkyrie’nin 19b-4 formunu yeniden sunarak BlackRock’ın izinden gittiğine dikkat çekti. Ayrıca Valkyrie’nin SSA sözleşmesinin dilinde daha iddialı göründüğünü gözlemledi. Ayrıca Valkyrie’nin Coinbase’i “en büyük” spot Bitcoin borsası olarak gördüğünü vurguladı.

Şirket, Bitcoin ETF piyasasına girmek isteyen birçok isimden sadece biri olsa da ürünlerinin nihai başarısı büyük ölçüde SEC’in onayına bağlı olacak. Düzenleyici kurum, şu ana kadar herhangi bir spot Bitcoin ETF’sini onaylamaktan kaçınırken şirketin başvurusu soru işaretleri oluşturuyor. Son başvuru dalgasının SEC’in tutumunu değiştirip değiştiremeyeceği yoğun bir beklenti konusu olmaya devam ediyor.

crypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin