İngiltere’nin önemli komisyon şirketi, Bitcoin vadeli sektörüne giriyor
İngiltere’nin önemli komisyon şirketi, Bitcoin vadeli sektörüne giriyor

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları ile ilgili çarpıcı bir rapor yayımlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto araştırma firması Chainalysis, Bitcoin (BTC) ile ilgili şaşırtıcı transfer rakamlarını ortaya çıkardı. Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları (BTC hodler) geçen yılın Aralık ayındaki yüksek fiyatından başlayarak bu yılın Nisan ayına kadar, piyasaya 30 milyar dolar bırakarak, sadece Aralık ayında kolektif pozisyonlarının yarısını kaybetti. Temel gerçekler, BTC’nin nihai işleviyle ilgili bir tartışmayı yeniden canlandırarak, Bitcoin’in bir değer deposu mu, bir değişim aracı mı yoksa yalnızca spekülatif bir varlık mı olduğu konusunda düşünmeye sevk etti.

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları tarafından yapılan 30 milyon dolarlık transfer spekülatif ticareti körükledi

Chainalysis ekonomisti Philip Gradwell, Bunu, servetin olağanüstü bir transferi olarak yorumluyor. Aynı zamanda bunu uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları ellerinde bulunan hatırı sayılır derecedeki Bitcoin core’u yaklaşık 6 ay gibi bir sürede ellerinden çıkarmasını etkileyici olduğunu söyledi. Aslında piyasada süre gelen bir tartışma da bulunuyor. Bu tartışma, Bitcoin’in uzun vadeli bir değer deposu olarak mı yoksa bir değişim aracı olarak mı görülmesi gerektiği ile ilgilidir. Giderek ters kutuplara doğru giden bu tartışma da ise alternatif bir soru daha ortaya çıkıyor. Bu da neden her iki fonksiyonda da kullanılmasın?

Bu tartışma ortaya çıkmadan önce 2017 sonralarında BTC 20.000 dolar seviyelerine ulaştığında, Bitcoin core topluluğu, Bitcoin’in çıkış amacının ne olduğu göz ardı ederek, Bitcoin’i dijital altın olarak görmeye başlamıştı. Bitcoin üzerinden kazanılan o muazzam rakamlar ise gerçekten de kripto paranın değişim aracı olarak kullanılmasını engelleyen en büyük etmendi. Mempool tıkanıklığı ve fırlayan komisyonlar sadece hodl felsefesinin tekrardan üzerinden geçilmesine neden oldu. Bu felsefe ise genel olarak BTC’nizi harcamayın anlayışıdır. En azından kamuoyunda söylenenler bu şekildedir

Bunun dışında konu ile ilgili olarak kripto para yatırımcı profilinde bir takım değişikliklerde gözlerden kaçmadı. Yine Chainalysis’in yaptığı başka bir çalışma, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıların, artık kısa vadeli kazançlar peşinde olduklarını ortaya çıkardı.

BTC konsolidasyonu manipülasyon endişelerini alevlendirdi

Raporda, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılarının Aralık ayından Nisan ayına kadar en az 30 milyar dolar değerinde Bitcoin’i yeni spekülatörlere satıldıkları tahmin ediliyor. Ve bu hareketin yarısının sadece Aralık ayında gerçekleştiği söyleniyor. Bu aylar boyunca, BTC piyasasında likidite yüzde 60’lık bir artış gördü ve arzın talepten fazla olması varlığın fiyatını düşürdü

Ayrıca Chainalysis’e göre, BTC piyasası konsolide oluyor gibi görünüyor. İçinde bulunduğumuz dönemde ise büyük montanlı kripto varlıklar ellerinde bulunan kişi veya kurumlar, ticaret değerinin önemli yüzdelerini kontrol ettiği için, olası manipülasyonla ilgili olarak bir endişe söz konusu oluyor.

Chainalysis raporunu inceleyen Financial Times araştırmacısı Hannah Murphy’nin konu ile ilgili yorumları şu şekildeydi:

Chainalysis’e göre spekülatörler ve yatırımcıların yönettiği 1600 Bitcoin cüzdanının her biri en az 1000 Bitcoin içeriyor. Bunlar arasında uzun vadeli yatırımcıların sahip olduğu 100’ün altındaki cüzdan ise 10.000 ila 100.000 arasında Bitcoin içeriyor.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin