Türkiye’den ulusal Blockchain hamlesi ve Bitcoin açıklaması
Türkiye’den ulusal Blockchain hamlesi ve Bitcoin açıklaması

Uzmanlardan Türkiye Bitcoin piyasasına yönelik çarpıcı açıklamalar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türk Lirası, geçen hafta dolara karşı altı ayın en düşük seviyesine inerken, İstanbul’da daha da dikkat çekmeye devam ediyor.

Türkiye, Avrupa’da yüksek oranda Bitcoin’e sahip olan tek ülke oldu!

Global kripto para borsası OKEx’in operasyon müdürü Andy Cheung, CoinDesk’e 26 Mart’ta Türkiye’ye hizmet verdiğinden bu yana platformun 30.000’den fazla Türk kullanıcısı olduğunu söyledi. Türkiye’nin lider bir Bitcoin pazarı olarak büyümesi, diğer veriler tarafından da destekleniyor. Andy Cheung, şunları söyledi:

Türkiye, şüphesiz Avrupa ve Orta Doğu’da yüksek oranda Bitcoin’e sahip olan tek ülke. Türkiye, dünyanın her yerindeki en sağlam ve umut verici kripto topluluklarından birine sahip.

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri’ye göre ise enflasyon yavaş ama tutarlı bir şekilde Türkiye’nin Bitcoin talebini arttırıyor. Güneri, CoinDesk’e kripto para borsasına 2019’da şu ana kadar 30.000’den fazla yeni kullanıcının dahil olduğunu söyledi. Bu kayıtlar, Türkiye’deki nispeten yüksek kripto veri oranlarıyla destekleniyor. Nisan 2018’de ING Bank’ın medya kolu tarafından yapılan bir ankette, Türkiye’nin hali hazırda Avrupa’daki en yüksek Bitcoin sahiplik yüzdesine sahip olduğu tespit edildi (Küresel olarak, Türkiye, ABD’deki kripto sahiplerinin yüzde 21’lik oranına kıyasla, yüzde 45’lik uzun vadede yatırım yapan bir katılımcıya sahip.) Özgür Güneri şunları söyledi:

Hiç azalan kullanıcı görmedik, sadece büyümenin hızı biraz düşebilir. En kanlı günde bile, yeni kullanıcılara imza atıyoruz.

“ABD doları ve euro, bence artık zor para değil, zor para Bitcoin.”

Güneri, BtcTurk’ün bireysel kolunun Nisan ayında 14 milyon dolar değerinde işlem hacmini birkaç gün üst üste gördüğünü sözlerine ekledi. Bu rakamlar Coinbase gibi ABD devlerine kıyasla küçük görünse de Türk Bitcoin ve kripto para yatırımcıları küresel pazarda artan bir etki oluşturuyor. Güneri, dalgalı enflasyonun, Türk yatırımcıları arasında kripto kullanımının ana belirleyicisi olduğunu söyledi. Örneğin, TL Ağustos 2018’de bir günde dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 düştüğünde, BtcTurk’ün işlem hacmi yüzde 100’den daha fazla arttı. Özgür Güneri, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

ABD doları ve euro, bence artık zor para değil, zor para Bitcoin. Bitcoin yeni neslin değer deposudur ve bazen de spekülasyon şeklidir.

Bu arada, Güneri’nin İstanbul merkezli borsası bu ayın başlarında ilk kez BtcTurk Pro’da, yabancı yatırımcılara kripto-fiat teklif fırsatlarından yararlanmak için kurumsal hizmetler başlattı. Güneri CoinDesk’e şunları söyledi:

Türk lirasındaki oynaklık oldukça yüksek ve Bitcoin fiyatına eşlik ediyor… Ve bazen faydalanabileceğiniz verimsizliklerin olacağı kadar likit olmayan bir pazara sahibiz. Yine de kurumsal yatırımcıların faaliyet göstermesi için yeterince likidiz.

Alp Işık: “Türk lirasının düşüşü, Bitcoin yatırımlarını arttırıyor.”

Türk borsalarının yerel bankalarla ilişkilerinin zorunlu kıldığı liste ve şirket içi politikaları nedeniyle, birçok yatırımcı ilk Bitcoin’lerini yurt içinde edinir, daha sonra geniş çapta işlem çiftleri ve fiat likidite seçenekleri ile dijital paralarını küresel borsalara gönderir. Türk gazeteci Alp Işık CoinDesk’e şunları söyledi:

Bazı kullanıcılar, Türk lirasının dalgalı dönemlerinde Bitcoin yatırımlarını arttırabilir. Türk kullanıcılar genellikle yerel borsaları yabancı borsalara giriş kapısı olarak kullanıyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin