ripple

Uzmanlar yorumluyor: Ripple, SEC davasını kaybederse XRP büyümeyi nasıl sürdürebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a karşı açtığı dava, kripto piyasasındaki en eski büyük yasal savaşlardan biri olabilir. Ancak Coinbase ve Binance’a karşı açılan son davalar, düzenleyici kurumun birçok şirketle uzun soluklu bir mücadele içinde olduğunu gösterdi.

Genel olarak Ripple XRP davasının, kararın devam eden kripto davaları için bir emsal teşkil edebileceği için daha da önem kazandığı düşünülüyor. Yine de uzmanlar, SEC’in Ripple davasının tek seferlik bir durum olduğunu ve daha geniş kripto pazarıyla hiçbir ilgisi olmadığını iddia edebileceği konusunda uyarıyor.

 

Bu arada XRP sahipleri, Daubert önergesi kararını verdikten 100 günden fazla bir süre sonra Yargıç Analisa Torres’in özet kararını bekliyor. Yine de XRP fiyatı nihai karar için uzun süre beklemekten çok fazla etkilenmedi. Çünkü token hâlâ 25 milyar dolarlık piyasa değeri ile en iyi kripto para birimleri arasında altıncı sırada yer alıyor.

Dava SEC lehine sonuçlanırsa Ripple, XRP’nin büyümesini nasıl sağlayabilir?

Sektör, SEC davası kararının altcoinin lehine olmasını beklerken şirket her ihtimale karşı yenilgiyle başa çıkmak için iyi bir konumdadır. XRP Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) ve ödemeler alanındaki piyasa katılımı, onu altcoin alanında hakimiyet için rekabet edebilecek potansiyel olarak güçlü bir piyasa katılımcısı hâline getirebilir.

ripple

Şirketin stratejik uyumu, bölgesel mevcudiyet açısından da temettü ödeyebilir. DS adlı Twitter hesabına göre şirketin Avrupa ve Latin Amerika’daki varlığı, davayı kaybetse bile büyük bir anlam ifade edebilir.

“Ripple, hem Avrupa hem de Latin Amerika’da güçlü bir ayak izi bırakarak SEC vs Ripple davasında olası bir kazanamama ihtimaline karşı şimdiden önlem alıyor.”

Ripple yönetimi, dava kararının 2023’ün son çeyreğine kadar verilmesini bekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin