Uzmanlar uyarıyor: Bitcoin en yüksek oynaklık seviyesine, BTC yatırımcıları endişelenmeli mi?
Uzmanlar uyarıyor: Bitcoin en yüksek oynaklık seviyesine, BTC yatırımcıları endişelenmeli mi?

Uzmanlar uyarıyor: Bitcoin en yüksek oynaklık seviyesine, BTC yatırımcıları endişelenmeli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatının bu yıl yüzde 130 oranında yükselmesiyle birlikte yatırımcıların hevesli hissetmeleri için her türlü nedeni var. Ancak, pazarın “biraz gergin” olduğuna işaret eden Bloomberg’e göre, bir numaralı kripto para birimi son zamanlarda Aralık 2018’den bu yana en yüksek oynaklık seviyesine ulaştı.

Ticaret savaşı

Herkes Bitcoin fiyatında neyin kötü gittiğini anlamaya çalışırken, CNBC analistleri son zamanlarda en ilginç grafiğin Asya’dan geldiğine dikkat çekti. Bitcoin ve Çin Yuanı arasında iddia edilen ters ilişkiyi vurguladılar. Bu iki para biriminin birbirine bağlı olduğu fikri, daha önce South China Morning Post’da yayınlanan bir raporda gündeme getirildi. Trump, Çin mallarına daha sert tarifeler uyguladıktan sonra, Yuan en düşük seviyesine ulaştı. Özellikle, bu Bitcoin rallisi ile çakıştı.

Bu, ABD ile Çin arasındaki süregelen ticaret savaşının Bitcoin’e büyük ölçüde fayda sağladığının anlatısını besliyor, ancak yine de korelasyon olmadığını iddia eden şüpheciler var.

Bitcoin çirkin tarafını gösterebilir

Bitcoin, fiyat dalgalanmaları nedeniyle sürekli olarak en yüksek oynaklık seviyesine çıktı. Bu ay, ortalama günlük fiyat değişikliği yüzde 201’e ulaştı. Bu rakam BTC fiyatının en düşük seviyesine ulaştığı Aralık 2018’den (yüzde 4.2) daha yüksek.

Bloomberg’den Mike McGlone, en yüksek oynaklığın potansiyel olarak bu ralliyi en üst seviyeye taşıyabileceğini öne sürdü (Aralık ayında BTC’nin fiyat hareketinin aksine). McGlone’e göre, uçuculuğun artması, fiyattaki aşırı uçların bir göstergesidir.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin