featured

Uzmanlar Bitcoin fiyat hareketini değerlendirdi: Düşen volatilite büyük patlamayı mı müjdeliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

BTC fiyatı son 24 saat içinde %3,1 oranında değer kaybederek 28,230 dolara geriledi. Bu aşağı yönlü hareket, 1 Ağustos’tan bu yana gün içi en büyük düşüş oldu.

Glassnode’a göre Bitcoin piyasası, volatilite önlemleri ve çok sayıda büyük zincir üstü göstergenin tüm zamanların en düşük seviyelerine ulaşmasıyla aşırı bir ilgisizlik ve bitkinlik aşamasına ulaştı.

Volatilite, bir varlığın fiyatının zaman içinde ne kadar sallandığının bir ölçüsüdür ve kripto para piyasalarında önemli bir risk göstergesidir.

Bununla birlikte, Bloomberg kıdemli makro stratejisti Mike McGlone, volatilite önlemlerinin tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğu gerçeği göz önüne alındığında, büyük bir Bitcoin fiyat artışının potansiyelini değerlendiriyor.

Bitcoin

McGlone paylaştığı bir gönderide, Bitcoin için 180 günlük volatilitenin 16 Ağustos’ta yaklaşık %46’ya, yani şimdiye kadarki en düşük seviyeye düştüğünü aktarıyor. Her iki varlık sınıfı için azalan volatilitenin yanı sıra, Bitcoin’in ilk çeyreğin sonundan bu yana hisse senedi endeksine karşı farklı bir zayıflık gösterdiğine de dikkat çekti.

Bunu akılda tutan McGlone, S&P 500 düşerse Bitcoin volatilitesinin toparlanabileceğini kaydetti. Stratejiste göre, piyasa volatilitesi tipik olarak S&P 500 geri çekildiğinde artıyor.

McGlone, piyasa liderinin 2018’de altından yaklaşık 10 kat daha fazla riskle işlem gördüğünü ve kripto para biriminin yıllar içinde olgunlaştığını gözlemledi.

Bitcoin için sıradaki hareket ne olacak?

Piyasada görülen mevcut düşük volatilite, genellikle nispeten zayıf bir talep akışını gerektirir. Glassnode’a göre, Gerçekleşen Üst Sınır tırmanıyor. Ancak bu, önümüzdeki günlerde yatay hareketin devam edebileceği anlamına gelmektedir.

Öte yandan, BTC  yatırımcılarının inancı etkileyici bir şekilde yüksek görünüyor ve çok azı varlıklarını tasfiye etmeye istekli.

Bu, uzun vadeli sahipler tarafından tutulan arzın artmaya devam etmesi ile 14,6 milyon BTC’lik ATH’ye ulaşıldı. Tam tersine, kısa vadeli sahip arzı, 2,56 milyon BTC ile çok yılın en düşük seviyesine geriledi.

U.today

 

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin