Hindistan, kripto yasakları ile gündemden düşmüyor
Hindistan, kripto yasakları ile gündemden düşmüyor

Uzman görüşü: Hindistan kripto paralar konusunda hala net değil, Wall Street ise bölünmüş durumda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

eToro’nun kıdemli teknik analist Mati Greenspan’a göre kripto paralar, dijital ödemeleri zorlamak ve kağıt parayı azaltmak için çaba sarf eden Hindistan gibi büyük ekonomileri değiştirme potansiyeline sahip.

Hindistan, kripto yasakları ile gündemden düşmüyor

Hindistan’ın en büyük bankası olan Devlet Bankası, dijital ödemeleri zorlamak ve sistemdeki kara parayı azaltmak için ATM para çekme işlemlerini sınırlı tutuyor. Kripto paralara yönelik koyduğu yasaklarla son dönemde gündemden düşmeyen Hindistan’ın sektöre yönelik düzenlemeleri hakkında net bir açıklama yok. Büyük Wall Street bankaları ise Bitcoin üzerinde farklı görüşlere sahip.

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi ve dünyanın en büyük demokrasisi olan Hindistan’daki düzenleyiciler, en yeni para biçimi olan Bitcoin ile barış yapamadı. Ülkeden gelen kara paranın ortadan kaldırılması için ülke 2016 yılında yasak koyucu haline geldi. Bu, sistemden gelen kara parayı bir anda ortadan kaldırırken, ülkenin hükumeti de Dijital Hindistan adlı dijitalleştirme planına göre dijital ödemeleri teşvik ediyor.

Aynı misyonu takiben, ülkenin en büyük bankası olan Hindistan Devlet Bankası, günlük çekilme sınırını günde 20.000 Rupi’ye (270 dolar) düşürdü, böylece sistemde sahtekarlıkları önleyen daha az hesapsız nakit oluşacak ve kara para aklamak zorlaşacak. Bu azaltılabilir nakit, dijital ödemelere de bir imkan sağlayacak.

Hintli düzenleyiciler, kripto paralarla nasıl ilerleyeceklerini araştırıyorlar

Öykünün öbür tarafında, ödemelerin dijitalleştirilmesi konusunda gözle görülür bir itici güç olsa da, ülke hala kripto paralarla nasıl ilerlemesi gerektiği konusuna kafa yoruyor. Hindistan Merkez Bankası, tüm kripto varlıklarına kapsamlı bir yasak getirirken, Apex Mahkemesi de bir karar vermek üzere. Mahkeme, hükumetin Kasım ayı ortasında bir karar verilmeden önce dava kapsamında gerekçelerini sunmasını istedi. Mahkemenin kripto paralar lehine karar verme olasılığı bir hayli yüksek.

Hindistan’daki kripto savunucuları lobi faaliyetlerine devam ederek kendi lehlerine bir karar almayı umduğuna göre, bu hükumet için bir meydan okuma geliyor. Eğer bu olursa, ülkede kripto varlıkları yasal hale getirilir.

Büyük Wall Street, kripto paralar konusunda bölünmüş durumda

Bu Hindistan hikayesi olsa da, Wall Street’te hala kripto para birimleri konusunda bölünmüş durumda. Bitcoin’in 10. yıldönümünde, JP Morgan ve Morgan Stanley Bitcoin konusunda farklı görüşler verdi. Morgan Stanley, kripto paraları bir kurumsal varlık sınıfı olarak görürken, JP Morgan onların bir varlık sınıfı olarak nitelendirmiyor.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin