Bitcoin fiyatı, madencilik maliyetinden daha düşük
Bitcoin fiyatı, madencilik maliyetinden daha düşük

Uzman görüşü: ”Bitcoin fiyatı madencilik maliyetinden daha az, yakında BTC rallisini göreceğiz!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

eToro analisti Mati Greenspan’a göre, şu anki ralli Bitcoin Cash hard fork haberi ve BCH’ın büyük kripto para borsalarından aldığı destek ve fork meydana geldiğinde serbest paraların tahmin edilmesiyle destekleniyor. Analiste göre, şu anda 6.400 ABD dolarına yakın işlem yapan Bitcoin fiyatı, madencilik maliyetinin%8’ini aşıyor.

Bitcoin Cash hard forku nedeniyle işlem yaparken dikkatli olunmalı

Bu hafta piyasanın geri kalanı moral bozarken Bitcoin Cash %25’in üzerinde işlem gördü. Bu, büyük kripto para borsalarının, 15 Kasım 2018’de planlanan BCH’nin yeni hard forkunu destekleyeceğinin duyurulmasından kaynaklanıyor. Yatırımcılar ve trader’lar bu fork nedeniyle fazlaca BCH satın alıyorlar.

Hard fork sonucunda, BCH zincirin bölüneceği belirtiliyor. Bu durumda iki ayrı ağ ortaya çıkacak. Bunlar: Bitcoin ABC ve Bitcoin SV ağı olacak Bitcoin Cash hard forkunun nedeni, Bitcoin Cash ağı özellikleri üzerinde savaşan iki tarafın olması. Bunlardan biri Bitmain’in kurucusu Jihan Wu, diğeri ise nChain’den Craig Wright. Bu hard fork her iki grubun üstünlük savaşı nedeniyle ortaya çıktı. Wright’ın yanında yer alanlar Blockchain’in kapasitesinden dolayı mevcut sürümü beğenmiyor. Ancak Wright’ın grubu Bitcoin Cash hash rate’ının yüzde 51’ini oluşturmuyor. Ama Wright durum netleşene kadar, yatırımcıların zarar uğramaması için BCH işlemi yapmamalarını öneriyor.

Bitcoin fiyatı, madencilik maliyetinden daha düşük

Madencilik ve hash rate baz alınarak yapılan bir analize göre, Bitcoin fiyatları madenciliğin fiili maliyetinin altında görünüyor. Bu yıl Haziran ayında yapılan hesaplamalara göre, tek bir Bitcoin’in fiyatı 6.900 dolara yakın. Bitcoin’in hash rate’ı biraz arttı bu da madencilik faaliyetindeki artışı gösteriyor. Mevcut madencilik maliyetinin, operatöre bağlı olarak 8.000 dolar ile 9.000 dolar arasında olabileceği varsayılabilir.

Bu senaryoda, dünyanın dört bir yanındaki madencilik faaliyetlerinin bir zarara yol açacağı varsayılabilir. Bu, madencilerin hala Bitcoin fiyatlarının yükseleceğine dair güven duyduklarını gösteriyor. Ayrıca fiyatlar açısından bakıldığında, kâr oranlarının Bitcoin fiyatları ile çok yakından ilişkili olduğu ve önceki ay piyasalarda bu kâr oranlarının fiyatların düşmesine neden olduğu açıkça görülüyor.

“Güçlü bir ralli için hazır olun!”

Ancak analiste göre, durum bu kez farklı ve ayı piyasasına rağmen, hash rate’lar hızla artmaya devam ediyor. Eğer korelasyon ile ilgili önceki eğilimler doğruysa, güçlü bir ralli için hazır olmalıyız.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin