Ripple fiyat analizi: XRP için sıradaki hamle yükseliş mi olacak?
Ripple fiyat analizi: XRP için sıradaki hamle yükseliş mi olacak?

Ripple (XRP) fiyatı neden artıyor? 1 doları görebilir miyiz? İşte cevapları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasanın en büyük üçüncü kripto para birimi Ripple (XRP) fiyatı bugün yaklaşık yüzde 20 oranında değer kazandı. Yazım sırasında Ripple (XRP) fiyatı %15 oranında artışla 0,52 dolardan işlem görüyor. Kripto para şu anda 21,3 milyar dolarlık piyasa değeriyle 3. sırada yer alıyor. Peki bu XRP rallisi neden kaynaklanıyor?

Ripple (XRP) fiyatı, en çok OKEx’in marj ticareti duyurusundan etkilendi

XRP rallisinin en önemli nedeni sosyal medya platformlarında da konuşulduğu gibi, bugün Salı günü popüler bir kripto para birimi platformu olan OKEx’in marj ticareti için Bitcoin/Ripple (BTC/XRP) ve Bitcoin/Litecoin (BTC/LTC) çiftleri başlattığını duyurması. Ticaret, bugün saat 7:00’dan itibaren kullanıcılar için aktif olacak. OKEx Borsası konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Yeni margın ticari çözümleri: Kamu talebini karşılamak için, XRP/BTC ve LTC/BTC marjı ticareti çiftlerini 6 Kasım 2018 tarihinden itibaren açacağız.

XRP Orta Doğu adaptasyonu için şeriat kanunları ile uyuma özen gösteriyor

Marj ticareti nedir?

Marj ticareti, bir yatırımcının kendi satın alma gücü ile bir varlık satın alması ve satması durumunda, normal ticarette olduğu gibi gerçekleşmez. Daha ziyade marj ticareti, satın alma gücünü artırmak için bir komisyoncudan veya satın alma stoğundan borçlanmaya izin verir. Ayrıca, bu tür işlemlerin ayrı bir marj hesabına da ihtiyacı var. Ancak, OKEx kullanıcıları için şu açıklamayı yaptı:

Dostça bir hatırlatma olarak, marj ticareti alım gücünüzü artırmak için borç almaktan ibaret. Daha yüksek bir kâr potansiyelinin yanı sıra aynı zamanda daha büyük riskler verir. İstediğiniz yatırımları, bilgi, deneyim, finansal pozisyonlarınız ve hedefleriniz ışığında dikkatli bir şekilde değerlendirmeniz önerilir.

xrapid

XRP rallisinin yakıtı,’in yaygınlaştırılması oldu

Bu haber sonrasında kripto para piyasası özellikle de XRP’nin yükselişiyle birlikte yeşil alanda işlem görüyor. Bugünkü son 24 saatlik senaryoda XRP %18’in üzerinde bir büyük ralli gerçekleştirdi. XRP rallisinin bir diğer nedeni ise Ripple tarafından önemli bir araç olan xRapid’in yaygınlaştırılması dolayısıyla XRP’nin daha fazla kullanıcı kitlesine ulaşması.

Büyük şirketlerin hizmetlerinde xRapid’yi kullanmaya başlayacağı düşünülüyor. MIT ve SBI Group ile yakından ilişkili olan SendFriend, kurumun CEO’su Yoshitaka Kitao tarafından belirtildiği gibi XRP’yi R3 altında bir proje için kapsamlı bir şekilde kullanacak. Ripple son birkaç haftadır fazlaca ortaklıklar yaparak ekosistemini genişletiyor ve ürün ağını dünyaya yayıyor. Böyle devam ederse Ripple ürünleri daha fazla kurum tarafından kullanılacak. Bu da Ripple ürünlerinde para birimi olarak kullanılan XRP’nin 1 dolar işaretini aşmasını sağlayabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin