uzman görüşleri
Uzman görüşleri ile Bitcoin fiyatını yeni zirvelere taşıyabilecek 3 faktör

Uzman görüşleri ile Bitcoin fiyatını yeni zirvelere taşıyabilecek 3 faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kötü bir düzeltmeden sonra, Bitcoin geri döndü. “Halkın para birimi”, son yedi günde sadece yüzde 3’e yakın bir yükseliş kaydetti. Fakat kendine 9.000 doların üzerinde yer buldu. Finansal piyasalar konusunda oldukça tecrübeli bazı kişilerin uzman görüşleri ise Bitcoin fiyatının yeni zirvelere ulaşması için 3 temel faktörün bulunduğu yönünde birleşiyor.

Bitcoin’in en son düştüğü noktadan yaklaşık % 50 oranında yükselmesi, Bitcoin alıcıları için oldukça cesaret veren bir durum olarak görülebilir.

Major Kripto paraların 7 günlük performansları

Kripto Para Fiyat ($) 7 Günlük Değişim (%)
Bitcoin 9253 2,96%
Ethereum 687 6,18%
Ripple 0,86 6,17%

Dijital para, eski yükseklerine ulaşıp, bu seviyeyi geçebilecek mi? Bazı uzman görüşleri, eğer Bitcoin’de olağandışı bir gelişme yaşanmazsa, üç faktörün bunu sağlayabileceği konusunda birleşiyor.

Uzman görüşleri alınacak olan bazı kararların Bitcoin fiyatını yeni zirvelere taşıyabileceği kanısında

Bu faktörlerden ilki olarak daha iyi bir güvenlik altyapısının oluşturulmasını sayabiliriz. BlockStar Başkanı ve CEO’su Christian Ferri bunu şöyle açıklıyor:

Bitcoin’in ileriye doğru bir değer deposu olarak kullanılacağını varsayarsak (örneğin dijital altın), insanların tüm bu yeni finansal ortama güven duymaları ve kullanmaya başlaması için tüm kripto ekosistemini kapsayan daha iyi bir güvenlik altyapısına ihtiyaç duyulacaktır. Bu gerçekleştikçe, daha fazla insan piyasaya girecektir. Bu yüzden ölçeklenebilir bir altyapı çok önemli olacaktır.

Daha iyi bir güvenlik altyapısı, Bitcoin’in işlevini bir değer deposu olarak geliştirmesine yardımcı olurken, bir değişim aracı olarak ise işlevini geliştirmeye yardımcı olmaz. Peki, bu konuda ne yapılabilir? Bunun için ise, Bitcoin’in günlük değerini dengeleyecek protokol geliştirmeleri bir çözüm olarak görülebilir.

Ferri’nin protokol geliştirmeleri ile ilgili görüşü de şu şekilde:

Eğer protokolde Bitcoin’in (ya da bir forkunun) günlük işlemler için bir araç haline gelmesi için yeni geliştirmeler olursa (örn. Latte’yi Bitcoin ile satın al), güvenlik ve ölçeklenebilirliğin üzerinde yukarıda bahsedildiği gibi bir istikrar mekanizmasına ihtiyacımız olacaktır. Bu şekilde olursa, Latte size bugün 5 dolar iken yarın 50 dolara mal olmayacaktır.

Kurumsal fonların kripto piyasasına girmesi

Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşmasına yardımcı olabilecek ikinci şey, kurumsal paranın kripto endeks fonlarına girmesidir. Bu konuyu da Fabric Foundation Yönetim Kurulu Başkanı Paul A. Taylor şu şekilde açıklıyor:

Para akışını kripto endeks fonlarına aktaran kurumlar peşi sıra birbirini takip ediyor. Bu da bir sürü etkisine neden oluyor.

CrowdfundX’dan Darren Marble ise bu görüşe katılarak şunu dile getiriyor:

Bu aşamada kurumsal yatırımcılar, Bitcoin’in büyümesinin anahtarını elinde tutuyor. Likidite, güvenlik, karşı taraf riski ve varlıkların gözaltına alınması ile ilgili endişeler, kurumsal yatırımcıların, merkezsiz borsalarda Bitcoin satın almasını engelliyor.

Bu durumun değişmesi için, bir dizi düzenlenmiş borsanın oluşturulması gerekmektedir.

Darren Marble sözlerine şöyle devam ediyor:

Sadece düzenlenmiş borsalar – örneğin tZERO, Coinlist hatta NASDAQ – ikincil kripto işlem platformlarıyla birlikte çalışmaya başlayınca, akıllı para doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmaya başlayacak. Bu olduğunda, piyasanın önü açılacak ve yeni bir paradigmanın ortaya çıkacağını göreceğiz. Kripto piyasası hacmi 1 milyar doları aşacak ve tüm zamanların yeni Bitcoin zirvelerine öncülük edecektir.

Kripto para borsası yatırım fonlarının (ETF) çoğalması

Bitcoin’e fayda sağlayabilecek üçüncü faktör, kripto ile ilgili borsa yatırım fonlarının (ETF) çoğalmasıdır. BitcoinIRA.com’un kurucu ortağı ve sahibi olan Chris Kline’nin ise konuyla ilgili yorumları şu şekilde:

Kripto ile ilgili borsa yatırım fonları, aracı hesaplar aracılığıyla daha kolay ticaret yapılmasına izin verebilir. Bu da Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için artırılmış fiyatlara katkıda bulunacaktır. İşaretler oldukça açık. Bence, Bitcoin ve diğer dijital para birimleri etrafında o kadar fazla momentum var ki, bana kalırsa fiyatların yeniden yükselişe geçmesi an meselesi.

Bunun yanında bu yoruma bir de “inanç meselesi” olarak ekleme yapabiliriz.

forbes

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin