Uzman stratejist Tom Lee, Bitcoin ETF kabulü için formülünü açıkladı
Uzman stratejist Tom Lee, Bitcoin ETF kabulü için formülünü açıkladı

Uzman stratejist Tom Lee, Bitcoin ETF kabulü için formülünü açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitwise Asset Management tarafından sunulan son Bitcoin ETF başvurusunu, “düzenlenmiş bir ETF’nin ‘manipülatif’ olabileceği” gerekçesiyle reddetmişti. Fundstrat Baş Stratejisti Tom Lee’nin, Bitcoin ETF kabulü için bir formülü var.

BlockTV’ye verdiği röportajda Tom Lee, bir Bitcoin ETF’nin düzenleyici izni almaktan yıllarca uzak olduğunu iddia etti. Ancak bazı şartların sağlanması halinde Bitcoin ETF kabulünün gerçekleşebileceğini söyledi.

Tom Lee: “Hacim artmalı, Bitcoin fiyatı 150 bin dolara gelmeli.”

Fundstrat yöneticisi, iddiasını iki argümanla temellendiriyor. Lee’ye göre, Bitcoin’in 200 milyar dolarlık pazar büyüklüğü şu anda diğer geleneksel sınıf varlıklardan hayli küçük.

Lee:

Bir ETF’nin ilk yıl içinde 13 milyar dolara yakın talep üretiyor olması muhtemeldir ve bu da mevcut tedarik için büyük bir talep dengesizliği anlamına geliyor. Bu nedenle Bitcoin fiyatının ETF olarak beklenenleri işlemek için yaklaşık 150.000 dolar olması gerekiyor.

“Kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmek gerekiyor.”

Lee, şu anda sadece 500.000 kişinin Bitcoin kullandığını ve bunun kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmeyecek kadar düşük bir sayı olduğunu iddia etti. 50 milyon kişi günlük olarak sanal varlıkları kullandığında Bitcoin ve diğer sanal varlıkların sonunda bir varlık sınıfı olarak kabul edileceğini söyledi.

Sektörün tanınan ismi Brian Kelly de reddedilen Bitcoin ETF’nin büyük bir endişeye sebep olmaması gerektiğini söylemişti.  Kelly, Fidelity ve TD Ameritrade’in sanal varlık ekosistemine girmesini örnek gösterek, büyük finansal kurumların piyasaya girmeye başladığını ve kullanıcıların yakında normal bir aracı kurumdan Bitcoin’e erişebileceklerini vurgulamıştı.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin