23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

İki analistten sevindiren Bitcoin tahmini: BTC fiyatı kayıplarını toparlayabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019’un son bölümü, dünyanın en büyük kripto varlığı Bitcoin için pek iyi görünmüyor. Kripto para meraklılarının aklında tek bir soru var: BTC fiyatı kayıplarını yeniden telafi edebilecek mi? İki ünlü analist aynı Bitcoin tahmini için birleşti.

Libra dört gözle bekleniyor

Bitcoin’in önümüzdeki iki ay boyunca 3.000 doların altına düşmesi muhtemel görünmese de son 24 saat içinde 800 dolarlık bir kayıp söz konusu. Bugün Komite’den önce Mark Zuckerberg’in yaptığı açıklamaların söz konusu düşüşe sebep olduğu düşünülüyor. Libra’nın kripto para piyasası için ne anlama geldiği açıkça görülüyor.

2020, Bitcoin için çok sayıda potansiyel seçenek sunsa da yeni yıl gelene kadar iki aydan daha fazla bir süremiz var ve bu süre zarfında yeni pek çok olay yaşanabilir.

Bitcoin’in 2018 sonunda yaptığı hareketlere bakıldığında gelecek 60+ gün boyunca düşmeye devam edebileceği ve 2020’ye kadar boğa davranışı sergileyemeyeceği konusunda şüpheler söz konusu. Eğer bir yıl önceki trend tekrarlanacaksa en az iki ay Bitcoin için pek olumlu şeyler söz konusu olmayacak.

Geçen yıl yaz aylarında 6 bin dolara tırmanan Bitcoin, 2018’in kasım ayında 3 bin dolar ortalarına kadar düşmüştü. Para biriminin yeniden toparlanması yaklaşık beş ay sürdü ve nihayet 2019’un nisan ayından başlayarak küçük değişiklikler görmeye başladık.

5.000, 6.000, 7.000 ve 8.000 dolar seviyeleri hızla aşıldı. Sonunda Bitcoin, haziran ayının sonunda 14.000 dolara kadar tırmandı. Her şey yolunda görünüyordu ancak BTC, neredeyse üç ay içinde değerinin neredeyse yarısını kaybetti. Bu yalnızca anlık kötü bir işaret değil, aynı zamanda Bitcoin’in ne kadar çabuk çökebileceğini de gösterdi.

Bitcoin hızlı bir şekilde düşebilir ancak 2020 ufukta

Kripto para fanları için elbette sürpriz bir senaryoydu ancak çoğu kişi, yaşanan sert dalgalanmaları büyük bir şaşkınlıkla karşılamadı. Zira BTC, 2018’in başında 16.000 doların üstünde işlem görüyordu. BTC fiyatı sadece bir ay içinde 9.000 dolara düştü ve yılın geri kalanını kendini düzeltmek için çalışarak geçirdi.

Peki 2019’un sonu, Bitcoin için aynı kötü izleri mi taşıyacak? Bir ay önceye bakıldığında her şey mümkün görünüyor. Zuckerberg’in ifadeleri iyi görünüyor ve süreç tamamlandıktan sonra olayların tersine döneceği tahmin ediliyor.

Analist 1: “Düşüş trendinin sonuna geldik.”

Analist BTCKyle’nin işaret ettiği gibi, hacim düşüş trendinde oldukça düşüktü. Bu basit işaretten ötürü analist, 6 bin doları görmemizin mümkün olmadığını ifade etti.

Ünlü analist, Bitcoin’in şu anda yükseliş eğilimi gördüğünü ve RSI’ın BTC’nin fiyatı düştükçe yükseliş eğiliminde olduğunu belirtti. Bu daha fazla iyileşme anlamına geliyor.

Analist 2: “Yükselişe geçiyoruz.”

Diğer bir yükseliş argümanı, Bitcoin’in bir önceki uzun vadeli boğa eğiliminin başlamasından önceki hareketlerine benzer hamleler yaptığı üzerine. 100 haftalık hareketli ortalamayı işaret eden Nunya Bizniz, BTC fiyatı için “çarpıcı bir yükselişin” başlangıcında olduğumuzu iddia etti.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin