Forbes’in lider analisti: “Bitcoin 50 bin dolara fırlayacak!”
Forbes’in lider analisti: “Bitcoin 50 bin dolara fırlayacak!”

Uzayda kimse var mı?: Bitcoin evrenle mesajlaşmak için kullanılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya büyükken okyanus öteleri bilinmiyordu. Ama insanoğlu denizlerin ötesine ulaşmak için çabalıyordu hatta kendi gidemese bile şişelere not yazılıp atılıyordu. Şimdi dünya küçüldü haberleşme dünyanın dört bir tarafıyla sağlanıyor. Ancak insanoğlu bu sefer gözünü yine gidemediği yerlere dikti. Eskiye göre tek bir farkla gidemediği yerlere mesajı bu sefer Bitcoin ile gönderiyor.

Bitcoin internet ve kısıtlama olmadan işlem gerçekleştiriyor

Artık Bitcoin sahipleri dijital şişede uzaya gizemli mesajlar gönderiyor. @MediumSqueeze tarafından oluşturulan kripto projesi, dünyanın dört bir yanındaki insanların hükümetler ve ulus devletler engeli olmadan internet kullanılmadan kozmos ile bağlantı kurmalarına yardımcı oluyor.

Kullanıcılar Blockstream tarafından işletilen uydulardan mesaj göndermek için Bitcoin’de ücret ödeyebilir. Mesajlar, veri, değer, Bitcoin ve kriptoyu uzayda hareket ettirmek için büyüyen bir zen sinyali verir.

Geri dönüş olmadı

2017 yılının Ağustos ayında uydu hizmetleri veren Blockchain teknoloji şirketi Blockstream, kullanıcıların Bitcoin işlemlerini kiralanan uydular üzerinden yapmalarını sağlıyor. Şirket, öncelikle internet erişimi kısıtlı kullanıcılar için altyapıyı geliştirmekte, Afrika, Avrupa ve Amerika’daki insanları web’e bağlanmadan Bitcoin işlemleri yapma konusunda güçlendirmektedir.

Bir Blockstream uydu istemcisi olan Spacebit, kripto meraklılarının ve teknoloji yöneticilerinin mesajlarını oluşturmasını kolaylaştıran ve “Uzaya mesaj gönder” i tıklatarak basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Şimdiye kadar yüzlerce mesaj gönderildi. Mesaj içeriklerinde, aşk ilanları, şiirler, Blockchain övgüleri, sosyal ve politik mesajlar gibi çok ilginç içerikler bulunuyor. Henüz gönderilen mesajlara cevap gelmedi :). Ama kim bilir bir gün bir sahile vurur ve sizi duyan olur. O yüzden mesaj içeriklerinize dikkat edin.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin