İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler
İşte Bitcoin’in tarihsel olarak izlediği trend ve görülebilecek seviyeler

7 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC yükseliş yönünde zorlanıyor… Bir kırılma gelebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

7 Mart Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

7 Mart Bitcoin fiyat hareketleri

Dün 3.820 dolar seviyesinden daha çok yukarı eğimli olarak yatay hareketlerini gözlemlediğimiz Bitcoin, günü kısa vadeli kritik direnç seviyesi olan 3.860 dolarda kapattı.

Yeni gün başlangıcı ile bu seviyesinin bir kademe daha üzerine çıkmayı başaran Bitcoin, dünkü zirve seviyesi 3.900 doları bir kez daha denedikten sonra şu an bir miktar gerileme ile 3.870 dolardan el değiştirdiğini görüyoruz.

Diğer yandan 4 saatlik görünümde 100 mumluk hareketli ortalama 3.860 dolarda bulunuyor. Ve Bitcoin fiyatı sabah saatlerinde bu seviyenin üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Bu seviyenin üzerinde bir 4 saatlik kapanışın görülmesi durumunda Bitcoin, bu sefer 3.900 dolar seviyesini kazanmak için daha güçlü bir hamle yapabilir.

Düşüş senaryosunda ise 3.860 doların altında bir dört saatlik kapanış görmemiz durumunda fiyat hızlıca 3.820 dolarda konumlanmış olan 100 günlük hareketli ortalamaya doğru hareket edebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD göstergesi pozitif bölgede devam ederken hafif de olsa ivme kaybetmeye başladığını görüyoruz.
  • Stokastik RSI, aşırı alım bölgesinde yatay hareket etmeye devam ediyor. Bu durum, bir satış baskısına neden olabilir. Olası satışların ise mevcut destek seviyelerine göre şekillenmesi beklenebilir.
  • RSI, 60 seviyesinin üzerinde aşırı alım yapıldığına dair sinyal üretmeye devam ediyor.

Sonuç

Mevcut destek seviyesi (3.860 dolar) üzerinde kalma mücadelesi veren Bitcoin, dünden beri 3 mum hareketinde (4 saatlik görünüm) 3.900 dolar denedi. Ancak bu seviyede kalmayı başaramadı. Son yükseliş sonrası yataya giren fiyat hareketleri yukarı yönlü ivme gösterse de bu yükseliş iştahı sınırlı kalıyor.

Bu durum teknik göstergelerde göz önüne alındığında satış baskısını artırabilir. Ve fiyatların günü negatif olarak kapatabileceğini görebiliriz. Olası bir düşüş hareketi ise 3.860 doların altında hızlanacak olup 3.820 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme görülebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin