featured

USDX’in Bir Sonraki Destek Seviyesini Aşması Bitcoin Rallisini Tetikleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analisti Jason Pizzino, Bitcoin için en güncel teknik analizini bu sabah YouTube kanalına yükledi. Videoda altcoinlerin şu anda kısa vadeli bir düşüşte olduğunu paylaştı ve piyasanın bir sonraki boğa koşusuna girebilmesi için bu kısa düşüş dönemine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Analist, ayrıca kripto korku ve açgözlülük endeksinin 80 civarında kilit bir direnç seviyesini kırmaya çalıştığını gündeme getirdi. O zamandan beri, teknik göstergeler biraz geri çekilme eğilimde. Bununla birlikte Pizzino, şu anda aşırı açgözlülük bölgesinde olan piyasa duyarlılığını istikrara kavuşturmak için başka bir geri çekilmenin gerçekleşeceğini öngörüyor.

ABD Dolar Endeksi günlük grafiği (Kaynak: TradingView)

Ayrıca Pizzino, ABD Doları Endeksinin (USDX) bir analizini de dahil etti ve şu anda coinin 100.2’te kilit destek seviyesinde durduğunu belirtti. Zayıflayan bir dolar, tüm kripto piyasası için elverişlidir ve sonuç olarak Pizzino, bu destek çizgisinin altında bir kırılmanın Bitcoin fiyatının orta ve uzun vadede yükselmesine ve aynı şekilde altcoinlerin yükselme eğilime gireceğine neden olacağını tahmin ediyor. BTC’nin önceki 24 saatte yüzde 0,57’lik bir kayıptan sonra 27.580,49 dolardan işlem gördüğünü belirtti. Bu arada, USDX aynı dönemde yüzde 0,25’lik küçük bir kazanç elde etti.

USDX’in günlük grafiğindeki teknik Bitcoin göstergeleri, 9 günlük EMA çizgisinin 20 günlük seviyenin altında işlem gördüğünü ortaya çıkardı. Bununla birlikte endeksin orta vadeli bir düşüş döngüsünde olduğunu öne sürmüştü. Bununla birlikte, günlük RSI kısa süre önce kısa vadeli bir yükseliş etkisini tetiklemişti.

Bu RSI teknik bayrağı, Bitcoinin fiyatının önümüzdeki 24-48 saat içinde düşmeye devam edeceğini gösteriyor. Öte yandan, yukarıda belirtilen destek seviyesine yaklaşan USDX Bitcoin fiyatı üzerinde ters bir etki gösterecek ve sonraki günlerde coin endeksinin 28.700 dolara yükselmesine neden olacak.

 

coinedition.com

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin