featured

Bitcoin Topluluğu Bölündü: Mempool Taşması Yoğun Tartışmaları Tetikliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta Bitcoin topluluğu, ölçeklendirme zorluklarıyla ilgili tartışmalarla dolup taştı. Blockchain’in transfer ücretleri artmaya devam ettikçe, Mempool’da sıkışan işlem yığılması daha önce benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Kripto yatırımcıları konuyla ilgili farklı bakış açılarını paylaşıyor ve bu da çeşitli sosyal medya platformlarında bir dizi tartışmaya neden oluyor.

Bitcoin’in ölçeklendirme zorlukları tartışmalara ve farklı bakış açılarına yol açıyor

Bitcoin ağındaki son artış ve BRC20 belirteç kullanımı, zincir etkinliğinde önemli bir işlem yoğunluğuna sebep oldu. Bu durum Mempool’un 400.000’den fazla işlemle taşmasını tetikledi. Şu anda, blok başına ortalama 194 blok çıkarılması gerekiyor. Sonuç olarak insanlar konuyla ilgili geniş bir görüş yelpazesini paylaşıyor. Bazıları daha yüksek ücretlerden ve artan zincirleme faaliyetlerden zevk alırken, diğerleri blok zincirinin saldırı altında olduğundan şüpheleniyor. Bu arada, bazı yatırımcılar bu sözde saldırganın planının sürdüremeyeceğine ve sonunda ortadan kaybolacağına inanıyor.

Bir kullanıcı “Mempool, ücretleri yükseltmek ve normal işlemleri engellemek için bulut ödemeleriyle spam gönderiyor” dedi ve “Ya bunun arkasında bir devlet varsa? Yoksa Satoshi’nin kendisi mi?” diye sordu. Bazı insanlar, yüksek ücretlerin spam gönderenlerini önlemek için tasarlandığı görüşünü paylaştı. Başka bir kullanıcı ise “Yüksek zincirleme ücretler, ağın kendisini korumasıdır. Spam / saldırının pahalı olmasını sağlar.” dedi ve ekledi:

“Bu açıdan yüksek ücretler ÇOK iyi bir şey. Mempool yaşayan, nefes alan, dinamik bir varlıktır. Spam gönderen fonlar tükendiğinde ücretler sonunda tekrar düşecektir.”

Buna karşın ağ ücretlerindeki son artış, Bitcoin topluluğundaki birçok kişinin hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. Bitcoin eğitimcisi Anita Posch, yeni kullanıcıların katılım üzerindeki etkisine ilişkin endişelerini dile getirmek için sosyal medyada açıklama yaptı.

“Bu ücretlerle insanları nasıl gemiye alacağımı açıklayabilecek biri var mı?” diye sordu Posch. “Onchain kullanamıyorum, kanal açamıyorum. Çünkü bazı insanlar Bitcoin’i kırmanın eğlenceli olduğunu düşünüyor. Neden RSK kullanmıyorsunuz?” diyen Posch, Bitcoin blok zincirine basan kişilerin “ayrıcalıklı” olduğu konusunda ısrar ediyor.

Ancak, herkes Posch’un bakış açısına katılmıyor. Bitcoin Stamps’ın kurucusu Mike Space, bunun “Korkunç bir çekim” olduğunu söyledi. “Hiç kimse ‘Bitcoin’i kırmak’ istemiyor, sadece onu kullanıyoruz ve bunu yapma ayrıcalığı için para ödüyoruz” diye yazdı. Eric Voskuil ise “Bitcoinde meydana gelen sorunlar, en başından beri biliniyordu” diye tweet attı.

Bitcoin Mempool Sansür Görüşmeleri Tartışmaya Giriyor

Son sıra eğilimi, Bitcoin topluluğunda tartışmalara yol açtı ve bazı kişiler, yaratıcılarından biri olan Udi Wertheimer ile sorun yaşadı. Aslında bir twitter kullanıcısı olan Btcbello, Wertheimer’in Miami’deki yaklaşan Bitcoin 2023 Konferansından men edilmesini isteyecek kadar ileri gitti. Twitter hesabı Btcbello, “Sevgili David F Bailey,  Udi Wertheimer’in (Bitcoin Konferansına) katılmasını derhal iptal etmeli, engellemelisiniz.” diye yazdı.

Bu arada, Bitcoin geliştiricileri ağın ölçeklendirme sorunlarını tartışıyor ve bazıları sansür fikrini öneriyor. Bir programcı “Bir alternatif olarak bu sansürü düğüm düzeyinde uygulamak ve standart olmayan tüm Ana Kök işlemlerini anında budamak için bir seçenek sunmuş olabilir. Bunun uygulanması daha kolay olacak, ancak bir sonraki sürüme kadar yola çıkmayacak.” diye yazdı. Birçok kişi ise insanların yıllardır bu konular hakkında uyarıda bulundukları konusunda ısrar ettikleri için hararetli tartışmaları umursamıyor.

news.bitcoin.com

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin