Circle, USDC
USDC için 4. denetim raporu yayınlandı... USDC'nin rezervi ne durumda?

USDC için 4. denetim raporu yayınlandı… USDC’nin rezervi ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar ve stabil coinler dünyasında kafaları karıştıran ve birçok tartışmanın merkezinde kalmış bir proje düşünüldüğü zaman ilk olarak dolar destekli olma özelliği konusunda birçok soru işareti barından Tether akıllara gelebilir. Öte yandan rakibi USDC şeffaflığı ve bağımsız denetimleri nedeniyle takdir edilen diğer bir stabil coin. Ancak Coinbase’nin eski bir Grant Thornton çalışanını işe almasından ötürü, USDC’nin denetimleri bağımsızlık konusunda bazı şüphelere neden oldu.

USDC 4. Denetim raporunu yayınladı -Tamamen bağımsız mı?

USDC’yi gerçek şeffaflıkta bir stabil coin yapma hedefi olan Circle, bilindiği gibi USDC’nin arkasındaki şirket. Buna göre Circle’nin teorik olarak gerektiğinde her bir tokeni geri almak için yeterli miktarda dolar rezervine sahip olduğunu belirten ve önde gelen denetçi firma Grant Thornton tarafından hazırlanan USDC hakkındaki dördüncü rapor yayımlandı. 15.02.2019 tarihinde yayınlanan rapora göre, 31 Ocak tarihi itibarıyla dolaşımda 307.793.724 bulunuyor. Ve şirket, bu tokenlerin karşılığı olarak banka hesaplarında 305.848.312 dolarlık bir bakiyeye sahip. Bu rakamlara göre 54.588 dolarlık bir rezerv fazlası bulunduruyorlar.

Rapora göre, bu USDC tokenleri, belirtilen tarih ve saatte orijinal USDC sözleşmesi kapsamında çıkarılmış ve ödenmemiş tokenlerin miktarıdır.

Tether için şeffaflığın olmadığı durumlarda tokenin net bir popülaritesini gösteren dolaşımda 56 milyon civarında USDC’nin artışta olduğu açıkça görülüyor. Ayrıca, bağımsız inceleme süreci, yeterli dolar rezervlerine sahip olan coinin beklentileri karşıladığını gösteriyor.

Rapor tamamen bağımsız ve hatasız görünmekle birlikte, kripto projelerinde gizli kalmış noktaları bulmaya çalışan bir Twitter hesabı dikkate değer bir noktaya parmak bastı. ICO Scam Alert adlı kullanıcı, Ocak ayının son haftasında gelen ve Coinbase’in sektörde otuz yıllık tecrübeye sahip Mark Kelly’yi İngiltere ofisinin başına getirmesi haberlerine dikkat çekti. Mark Kelly’nin tecrübesine baktığımızda, eski bir Grant Thornton çalışanı ve Mart 2008 ile Eylül 2011 döneminde Teknoloji Risk Danışmanı olarak görev aldığını görüyoruz.

Twitter kullanıcısı ise bu haberden yola çıkarak denetim raporunun bağımsızlığı konusunda şüpheleri olduğunu dile getiriyor:

https://twitter.com/ItsIcoScamAlert/status/1097925979983564800

Bu yorum her ne kadar sadece bir iddiadan ibaret olsa da Circle bu tür suçlamalara pabuç bırakmamak için ilerleyen dönemlerde başka bir denetim raporu ile piyasa oyuncularının karşısına çıkabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin