USDC'den çıkışlar sürerken Tether hakimiyetini koruyor!
USDC'den çıkışlar sürerken Tether hakimiyetini koruyor!

USDC’den çıkışlar sürerken Tether hakimiyetini koruyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD bankacılık krizinin yanı sıra Credit Suisse krizinden haftalar sonra, kripto piyasası önemli ölçüde toparlandı, ancak aynı toparlanma stablecoin USDC için söz konusu değil.

USDC, Silicon Valley Bank’ın (SVB) çöküşünün ardından yaşanan olumsuz havadan kurtulmak için mücadele etti. Circle’ın rezervleri hakkında güvence vermesine rağmen yatırımcılar, varlıklarını stablecoin’den çekmeye devam ettiler.

USDC çıkışı 10 milyar doları aştı

Kripto veri sağlayıcısı CoinMarketCap’in verilerine göre, USDC’nin piyasa değeri geçen ay %5’ten fazla düştü. Yalnızca son iki haftada, piyasa değerinden 10 milyar dolardan fazla silindi. USDC’nin sorunları, SVB’nin düşüşünden sonra meydana gelen de-pegging ile daha da kötüleşti. De-pegging, 1:1 oranında dolara sabitli kripto para biriminin bu oranı kırması anlamına geliyor. Stablecoin birkaç saat içinde %15 düştü ve USDC’den çıkışlar piyasa katılımcılarının mevcut durumu Terra çöküşüne benzetmesine neden oldu.

USDC piyasa değeri 2 haftada 10 milyar dolar kaybetti. Kaynak: TradingView.com'da USDC

Yatırımcıların varlıklarını diğer kripto para birimlerine çekmeye başlaması kripto piyasasında paniğe yol açtı. Binance ve Coinbase gibi borsalar, platformlarında USDC’nin otomatik dönüşümlerini askıya alarak aynı şeyi yaptı. Bu olumsuz duygular, Circle’ın sahiplerine varlıklarının güvende olduğunu bildiren bir dizi tweet yayınlamasına yol açtı.

Neyse ki Federal Rezerv, SVB’yi kurtardı ve bir kurtarma fonu sağlayarak Circle’ın feshedilmiş bankadaki 3 milyar dolarlık rezervlere erişebilmesini sağladı. O zamandan beri USDC sabiti 1 dolara geri döndü. Bununla birlikte, yatırımcıların Circle destekli stablecoin’e olan güveni tüm zamanların en düşük seviyesinde.

Tether liderliğini koruyor

USDC ile yaşanan sorunların ortasında, en büyük kazanan rakip stablecoin Tether (USDT) oldu. USDC piyasa değeri düşerken, USDT son haftalarda piyasa değerinde büyük bir artışa tanık oldu.

Önde gelen stablecoin, USDC sorunlarıyla desteklenen 2021’den bu yana ilk kez pazar hakimiyetinin %60’ın üzerine çıktığını gördü. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yatırımcılar varlıklarını potansiyel tasfiyeden korumaya çalışırken USDC’den çoğu çıkış USDT’ye gönderildi.

USDT piyasa değeri 2 haftada önemli ölçüde arttı. Kaynak: TradingView.com'da USDT

USDT, rakip stablecoin BUSD’nin arkasındaki belirsizlikten de faydalandı. Şubat ayının başlarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance destekli stablecoin’i çıkaran Paxos’a basımı durdurma emri verdi. Bu, BUSD’nin piyasa değerinde önemli bir düşüşe yol açtı.

Tether CTO’su Paolo Ardoino geçtiğimiz günlerde şirket için bu ilk çeyrekte 700 milyon dolar kâr beklediğini söyledi.

Bir diğer önemli kazanan, piyasa değeri yılın başından bu yana ikiye katlanan TrueUSD (TUSD). Bu hareketlere rağmen USDC, bu yazının yazıldığı sırada 32 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük ikinci stablecoin olmaya devam ediyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin