UPS, Blockchain teknolojisini kullanacak
UPS, Blockchain teknolojisini kullanacak

UPS, Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Asırlık teslimat devi UPS, Blockchain teknolojisinin, küresel tedarik zinciri boyunca paket teslimat lojistiğini hızlandırmaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından perşembe günü yayınlanan belgelere göre, Gürcistan merkezli UPS, çoklu taşıyıcılar da dahil olmak üzere uluslararası tedarik zinciri boyunca paketleri yönlendirmek için Blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) kullanan bir patent başvurusunda bulundu.

Lojistik sektöründe yeni bir dönem

UPS’in 16 Şubat’ta yayınladığı bir patent başvurusu, lojistik sağlayıcılarına verimliliği arttırması ve maliyetleri en aza indirmesi konusunda oldukça ustalık kazandırırken birden fazla lojistik hizmeti içeren sevkiyatlarda lojistiği koordine etmenin hala zor olduğu belirtiliyor.

Bazı yazarlara göre:

Burada çeşitli lojistik servis sağlayıcılarının gönderi ünitesini farklı segmentler boyunca varış noktasına taşımaları avantajlı olabilir. Bununla birlikte, gönderi biriminin çeşitli lojistik hizmet sağlayıcılarının, taşımacılık ağları aracılığıyla taşınmasını koordine etmek zor olabilir. Ayrıca, nakliye ünitesinin taşınması için özel gereklilikler varsa, nakliye ünitesinin taşınmasına yardımcı olabilecek çeşitli lojistik servis sağlayıcıları tarafından özel gerekliliklerinin yerine getirilmesini sağlamak da zor olacak.

UPS, Blockchain kullanarak bu problemi, bazı uygulamalarda çoklu lojistik servis sağlayıcı ağları aracılığıyla paketleri otomatik olarak yönlendirerek özerk bir sistem kurabileceğini belirtiyor.

UPS, Blockchain’i nasıl entegre edecek?

Bir paket, kargolama tesisine tarandıktan sonra, sistem ağa bağlı nakliye sağlayıcılarının hizmet tekliflerini temel alarak otomatik olarak bir rota seçecek. Kargo hedefine gittikçe gönderi hakkında bilgi Blockchain defterine kaydedilerek servis sağlayıcılarının, kendi hizmet sunumlarının yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini değerlendirmesine izin verilecek.

Sistem bir kamu Blockchain ağının üzerine kurulmuşsa, sistem bu değer aktarımlarını ele almak için Bitcoin veya Eter gibi merkezi olmayan kripto para birimlerini bile kullanabilir.

Bazı yazarlara göre, çeşitli uygulamalar, defter girişleriyle temsil edilen dijital para birimi varlıkları içerebilir ve/veya kullanılabilir. Bu dijital varlıklar (örneğin, Bitcoin, Eter ve/veya benzerleri), çeşitli gönderi birimleri, hizmetleri veya benzerleri için değiştirilebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin