Dikkat: Bu dev borsaya üyeyseniz kimlik avına dikkat edin!
Dikkat: Bu dev borsaya üyeyseniz kimlik avına dikkat edin!

Bir ilk: Hacker kefaleti Bitcoin ile ödeyecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco’daki federal bir mahkeme, davadaki hükümlünün Bitcoin ile kefalet ödemesine karar verdi. 25 yaşındaki Martin Marsich isimli sanık, serbest kalabilmek için 750.000 dolar değerinde Bitcoin veya diğer kripto paralarla ödeme yapmak zorunda. Mahkemenin kararına göre, suçlu hacker kefaleti Bitcoin ile ödeyecek ve bu da sektörde bir ilk olmuş olacak.

İşlediği suç türünden dolayı hacker kefaleti Bitcoin ile ödeyecek

Marsisch, San Francisco merkezli video oyun şirketi olan Electronic Arts’a hack saldırısı yapmakla suçlanıyor. 25.000 kullanıcı hesabına erişerek video oyunları satın alan hackerın ayrıca şirketin dahili bilgisayar ağına sızdığı da iddia ediliyor. Marsisch, dolandırıcılık ve hackerlık suçlamalarından dolayı, beş yıl hapis cezası alabilir. Yargıç Jacqueline Corley, işlenen suç türü nedeniyle en uygun cezanın, Bitcoin veya diğer kripto para birimleriyle kefalet ödenmesi olduğuna karar verdi.

Kripto paralarla ilgili kefalet ilk kez veriliyor

ABD’li Avukat Abraham Simmons’a göre, hakimlere, emlak veya diğer varlık türlerindeki ödemeler gibi farklı kefalet cezaları vermek için yasa olanak tanıyor. Muhtemelen kripto paralarla ilgili kefalet ilk kez veriliyor. Bitcoin fiyatındaki önemli dalgalanmalar her iki taraf için de farklılık oluşturacak. ABD’li Avukat Abraham Simmons’a göre verilen cezanın anlamı şu şekilde:

Kriptolu kefalet cezası, belirli bir varlığın değerini korumak için değil, adaleti sağlamak içindir. Her iki tarafın da mahkemeyi Bitcoin değerinde aşırı bir değişim olması durumunda uyaracağını tahmin ediyorum. Ancak mahkemenin değer değişikliği ile ilgileneceğini düşünmüyorum.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin