bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, bitcoin yükselecek mi
Ünlü yatırımcıdan ABD borsası için kıyamet senaryosu: Bitcoin de çökebilir!

Ünlü yatırımcıdan ABD borsası için “kıyamet senaryosu”: Bitcoin de çökebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York merkezli Guggenheim Investments’ın baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, CNN’e verdiği röportajda S&P 500’ün bir ay içinde 23 Mart’ın en düşük seviyesi olan 2.237,40 seviyesine düşeceğini iddia etti. Yetkili ayrıca ABD benchmark endeksi 1.600’e ulaşana kadar düşmeye devam edeceği konusunda uyardı. Minerd’a göre borsa yarı yarıya çökebilir. Peki Bitcoin bundan nasıl etkilenecek?

S&P 500 endeksi grafiği

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, bitcoin yükselecek mi

Fed’in bilançosu neredeyse iki kat arttı

Fed’in politikasının amacı, pandemi kaynaklı karantina uygulamalarından etkilenen şirketlerin ve hane halklarının krediye erişmesini sağlamaktı. Bununla birlikte, benzeri görülmemiş niceliksel genişleme, Fed’in bilançosunda da 2019’da 4,2 trilyon dolardan 7,2 trilyon dolara yükselen çarpıcı bir artışa neden oldu.

Borsa piyasa değerlemelerini “nokta com balonu” sırasında görülenlerle karşılaştıran Minerd, yatırımcıları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Bitcoin fiyatı ile S&P 500 arasındaki korelasyon zirvede

S&P 500 hiçbir şekilde 11 yıllık küresel varlık Bitcoin üzerinde temel bir etkiye sahip değil. Fakat iki farklı pazar arasındaki yakınlık arttı zira salgın, küresel pazarlara olumsuzluk aşılamaya başladı.

Şubat ve Mart 2020 döneminde hükûmetler virüsün yayılmasını engellemek için tüm ekonomilerini karantinaya aldı. Trader’lar ise bunu yatırım varlıklarından nakite dönmek konusunda bir ipucu olarak algıladılar. Bunun sonucunda hisse senetleri, tahviller, altın ve Bitcoin birlikte düştü.

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, bitcoin yükselecek mi
Bitcoin fiyat grafiği

Pandemi sırasında ismini sıkça duyduğumuz popüler analist PlanB de bu durumu ele aldı. Popüler trader korelasyonun yüzde 95 seviyelerine çıktığını ifade etti.

Analist ayrıca, S&P 500 daha da yükselmeye devam ederse Bitcoin’in 18.000 dolara tırmanabileceğini tahmin etti.

“Fed hisse senetleri satın almaya başlayabilir” iddiası

Minerd, Fed’in depresyondan kaçınmak için ABD hisse senetlerini almaya başladığı bir senaryo tasarladı ve şu ifadeleri kullandı:

 Federal Rezerv’in bir ‘bazuka’ çıkarmak zorunda kalacağı bir nokta var. Ve bence Fed’in hisse senetleri satın alma seçeneği masada.

Böyle bir senaryo, ABD merkez bankasının borsaları desteklemek için daha fazla dolar basmasına neden olacaktır.

Öte yandan bu hareket ekonomiyi daha önce görülmemiş bir fiat arzından kaynaklanan yüksek enflasyon riskleri altında bırakabilir. Paul Tudor Jones gibi üst düzey yatırımcılar vakayı önceden öngörmüşlerdi ve geçen ay milyar dolarlık portföylerinin küçük bir bölümünü Bitcoin’e geçirmeye karar verdiler.

Fed’in borsaya müdahalesi, bazı Wall Street veteranlarının altın benzeri özellikler taşıdığı için Bitcoin’e dönmelerini sağlayabilir. Bu da kripto para biriminin 2020’nin geri kalanında çok daha iyi bir performans göstermesinin önünü açabilir.

Bu arada Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın 2018 yılında Hazine Bakanı’na önemli bir Bitcoin talimatı verdiği ortaya çıktı. Detayları buradaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin