ABD 900 milyar dolarlık teşvik paketini onayladı: Bitcoin nasıl etkilenir?
ABD 900 milyar dolarlık teşvik paketini onayladı: Bitcoin nasıl etkilenir?

ABD Başkanı Trump, Hazine Bakanı’na “Bitcoin’in peşine düş” demiş!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Ulusal Güvenlik İşleri Başkanı John Bolton, henüz yayımlanmamış kitabıyla gündemde. Kitapta yer alan bir iddiaya göre ABD Başkanı Donald Trump, iki sene önce Hazine Bakanı Steven Mnuchin’e “Bitcoin’in peşinden gitmesini” söyledi.

ABD’nin düzenleyici hamleleri kripto para birimlerinin önünü kesmek için mi?

Bolton’ın iddiasına göre ticaret ve para savaşının başladığı 2018 Mayıs’ta “Ticaret müzakerecisi olmayın” ifadesini kullanan Trump, “Dolandırıcılık için Bitcoin’in peşine düşün” dedi. Bitcoin ve Ethereum destekçileri, 2017’den beri bazı ABD düzenleyici eylemlerinin bilerek zamanlandığı ve bu alana darbe vurmak için tasarlandığından şüpheleniyorlar.

Bu düzenleyici eylemlerin arkasında SEC Başkanı Jay Clayton’ın olduğu düşünülüyordu. Ancak talimatların direkt Trump’tan geldiği tahmin ediliyor. Mnuchin sonrasında kripto para birimlerini incelemek üzere bir mali konsey kurdu ancak oradan da hiçbir şey çıkmadı.

Donald Trump, kripto para endüstrisini sevmiyor

2019’da Trump şu açıklamada bulunmuştu:

Para olmayan ve değeri son derece değişken Bitcoin ve diğer kripto paraların hayranı değilim. Kuralsız kripto Varlıkları, uyuşturucu ticareti ve diğer yasa dışı faaliyetler de dahil olmak üzere yasa dışı davranışları kolaylaştırabilir. ABD’de sadece tek bir gerçek para birimimiz var ve hem güvenilir hem de her zamankinden daha güçlü. Dünyadaki en baskın para birine sahibiz ve her zaman bu şekilde kalacak. Buna ABD doları deniyor!

Trump, Facebook’un Libra projesine yönelik de saldırgan açıklamalarda bulunmuştu. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Beyaz Saray’ın tüm kripto varlıklarına baktığını söyleyerek Temmuz 2019’daki tweet’lerin ardından Trump’ın konumunu destekledi. Hatta BTC ve diğer kripto para birimlerinin kara para aklama için nakit paradan daha sık kullanıldığını iddia etti.

Bu yılın başlarında, ABD Hazine Bakanı Mnuchin bir duruşmada yaptığı açıklamada, federal hükûmetin kara para aklamayı önlemek için daha fazla gözetim de dahil olmak üzere Mali Suçları Koruma Ağı ile kripto para birimleri için bazı önemli yeni şartlar ilan edeceğini söyledi.

Bu arada Bitcoin’in büyük bir hamleye hazırlandığına dair bazı bulgular söz konusu. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin