hedge fon yoneticisi
ünlü hedge fon yöneticisi Bitcoin iddiasını yineliyor!

Ünlü hedge fon yöneticisi Bitcoin iddiasını yineliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatının gelecekteki yönünü kestirmek neredeyse imkansız bir durumdur. Yapılan teknik ve temel analizler ise insanların piyasanın ne yöne gideceğini ölçmelerine yardımcı olabilir. Pantera Capital’den hedge fon yöneticisi Dan Morehead’e göre de bu trendin yükseleceği bir zamandır. Şimdi, ayı piyasasında görünen trend, Morehead’in görüşüne göre “mükemmel” bir satın alma fırsatı olarak duruyor.

Ünlü hedge fon yöneticisi Dan Morehead boğa piyasasına geçileceğine inanıyor

Her yıl, Bitcoin’in yukarı ve aşağı yaptığı salınımları takip ederiz. Finans dünyasında, özellikle spekülatif varlıklarla uğraşırken bu tür döngüler kaçınılmazdır. Bitcoin için ise, içinde bulunduğu son ayı piyasası sona eriyor gibi görünüyor. Bunlar Pantera Capital CEO’su Dan Morehead’nin görüşleri. Morehead,  Bitcoin’in 6,500 dolarda taban yapmasının, gelecek için öngörülebilir olduğunu düşünüyor.

Ayrıca, şimdi satın almak için hala iyi bir zaman olduğunu düşünen Morehead, 200 günlük hareketli ortalamayı önemli bir yükseliş sinyali olarak değerlendiriyor. Bu durumu, dip noktası piyasaca kabul edilmiş olan Bitcoin değeri için her zaman bulunamayacak bir alım fırsatı olarak görüyor. Bitcoin, 6.620 dolara düştükten sonra,  geçtiğimiz bir buçuk haftada bir hayli toparlandı. Yazımızın hazırlandığı zaman diliminde ise Bitcoin’in 8200 doların üzerini test ettiğini görüyoruz. Bu seviyeler ise, geçen yılki tüm zamanların en yüksek seviyesine oranla yüzde 60’ın üzerinde bir kayıp olarak karşımıza çıkıyor.

Morehead, 2018’in olumlu bir notla sonlanacağından neredeyse emin. Firması ise geçen yıl yüzde 25,000’lik bir getiri elde etti. Tarih kendini tekrar etme eğiliminde olsa da, bu yıl bu rakamlara ulaşmak zor gibi gözüküyor. Hala kurtarılacak birçok kayıpla, bu konuda “kırılmaya” gitmenin yolu uzun gibi duruyor. Öyle olsa bile, Morehead’in sağlam yapıya sahip Pantera Capital’indeki yatırımcılar, piyasa trendinden bağımsız olarak para kazanıyorlar. Bitcoin başarısız olsa bile insanların harika bir geri dönüş yapacaklarından oldukça emin.

Piyasa ivmesi Bitcoin ve Altcoinler lehine

Güncel piyasa bilgilerine bakıldığında, Morehead kendisinin uzun vadede doğru olduğunu kanıtlayabilir. Tüm kripto para birimleri değerlerini geçtiğimiz bir buçuk haftalık zaman diliminde keskin bir şekilde artırdı. Bitcoin için 1,500 dolarlık bir artış küçümsenecek bir şey değil. Ethereum, Litecoin, XRP ve diğerleri de başarılı yükselişler gerçekleştirdiler. Kripto paraya olan talep, genel işlem hacmine göre karar vermekte, yavaşlamamaktadır.

Özellikle Bitcoin işlem hacminin yükseldiği görülüyor. İki ila üç hafta önce, BTC’nin 24 saatlik işlem hacmi, yaklaşık 4 milyar dolardı. Şu anda, bu hacim yaklaşık 8 milyar dolara çıktı. Bu şu anda sıcak bir trend olan OTC ticaretini içermiyor. Kanada gibi ülkeler, Bitcoin’e tezgah üstü işlemleri yapan LocalBitcoins gibi platformlar aracılığıyla büyük bir ilgi gösteriyor.

Tüm taşlar yerine oturursa, gelecekteki Bitcoin fiyatı çok farklı yerlerde olabilir. hedge fon yöneticisi Morehead, kesin bir fiyat tahmini yapmıyor. Ancak şu an için tek yol var gibi görünüyor. Uzun vadede bu ivmeyi sürdürmek biraz zor olabilir. Sonuç olarak, Sermaye, kripto para birimlerine doğru akmaya devam ederse, geçen yılki yükselişin tekrarı imkansız değildir.

newsbtc

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin