Yeni bir ankete göre DeFi piyasası patlamaya hazırlanıyor olabilir! Kurumlar akın akın geliyor
Yeni bir ankete göre DeFi piyasası patlamaya hazırlanıyor olabilir! Kurumlar akın akın geliyor

Ünlü firmadan yeni DeFi protokolüne 40 milyon dolarlık yatırım!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Alameda Research, Solana merkezli DeFi ana aracılık protokolü Oxygen için düzenlenen 40 milyon dolarlık yatırım turuna öncülük etti. Alameda Research daha önce 18 Ocak’ta Maps.me seyahat uygulamasına doğrudan 50 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Oxygen protokolü nedir?

Oxygen protokolü, merkezi bir operatörün müdahalesi olmadan “%100” merkezsiz, gözetim altında olmadan ve zincir üzerinde faaliyet gösteriyor. İsviçre merkezli proje, kullanıcıların kripto yatırımlarından oluşan havuzlar aracılığıyla borç verme hizmetleri sunmayı planlıyor. Kullanıcıların varlıkları, protokolün “açık kaynak kodlu, üçüncü taraf denetçiler tarafından doğrulanan ve denetlenen (devam ediyor)” akıllı sözleşmesinde saklanıyor.

Protokol, Solana blok zincirinin “her biri 0.0001 dolardan daha düşük bir fiyata” saniyede 50.000’den fazla işlem gerçekleştiren Serum, DeFi ağı üzerinde başlatılacak.

“DeFi 1 milyar kişiye ulaşabilir”

Protokolün yerel OXY tokenleri, sahiplerine protokolü kullanmanın maliyetini düşürüyor ve yönetişim kararları almalarına olanak tanıyor. Oxygen protokolü ve Serum danışmanı FTX Derivates borsasından Sam Bankman-Fried yaptığı açıklamada şunları söyledi:

DeFi, 1 milyar kullanıcıya ve 10 trilyon dolarlık zincir içi değere ulaşabilir. Ancak projeler yüksek işlem ücretleri, tıkanıklık ve ölçeklenebilirlik sorunu ile sınırlı kaldı.

Solana, ETH blok zincirine rakip olabilir mi?

Solana, nispeten uygun fiyatlı blok zinciri ücretlerinin yanı sıra, azaltılmış protokol ücretleriyle, kullanıcılara ağ tıkanıklığı ve aşırı yüksek GAS fiyatı nedeniyle sıklıkla eleştirilen Ethereum Blockchain’e bir alternatif sunmayı amaçlıyor.

Oxygen protokolü ekibine göre, Serum’un emir defteri “protokolün merkezinde yer alıyor”, ödünç alma ve ödünç verme emirlerini eşleştirmesine ve Serum üzerinde piyasaya sürülecek bir DEX aracılığıyla “risk yönetimini yürütmesine” izin verecek. Ayrıca FTX, 11 Mart’ta Oxygen’in IEO’suna ev sahipliği yapacağını ve 16 Mart’ta Serum DEX ve BitMax’ta OXY’yi başlatacağını duyurdu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin