featured

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini: “Tether (USDT) bir aldatmaca.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2008 mali krizini tahmin eden ve “Doctor Doom” takma adıyla bilinen Nouriel Roubini olumsuz kripto tahminlerine bir yenisini ekledi ve Tether’ın bir aldatmaca olduğunu iddia etti.

Nouriel Roubini: “Tether, tüm kripto dolandırıcılıklarının annesi.”

Bugün Roubini, bir stablecoin olan Tether hakkında yorumda bulundu ve onun tüm kripto dolandırıcılıklarının annesi ve Bitcoin’i ve diğer tüm kripto paraların fiyatını arttıran bir aldatmaca olduğunu öne sürdü. Tether tokenleri, her bir tokenin bir ABD doları tarafından desteklendiğini iddia eden Tether Limited tarafından çıkarılıyor.

Blumberg’e konuşan Griffin ve Shams, Bitcoin belirli seviyelere düştüğü zaman, Tether’ın satın almaların fiyatlarını dengelemek için kullanıldığına dikkat çekti. Bu uzmanlar verileri inceledikten sonra, bu durumun Bitcoin fiyatlarını manipüle etmeye çalışan biriyle veya bir grup insanla tutarlı bir modele uyduğunu belirttiler. İki araştırmacı, şaşırtıcı bir şekilde, geçen yıl Bitcoin’deki kazanımların yarısının Tether’a atfedilebileceğini iddia etti.

Ünlü ekonomist, kripto paralar hakkında hala olumsuz

Roubini bugün yine Twitter aracılığıyla “aldatmaca” ve “sahte servet” diye adlandırarak kripto paralar hakkındaki olumsuz görüşünü vurguluyor. Ayrıca Roubini geçenlerde Twitter’da kripto para birimlerinin merkezi olmadığı konusunun bir “efsane” olduğunu ve hatta Kuzey Kore’nin bile kripto paralardan daha merkezsiz olduğunu öne sürdü.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin