Doğumundan günümüze Bitcoin: Lider kriptonun yıllara göre serüveni
Doğumundan günümüze Bitcoin: Lider kriptonun yıllara göre serüveni

Ünlü Bitcoin uzmanı: “Bitcoin sıfırı görmeyecek. Bitcoin hayatta kalmak için tasarlandı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lefkoşa Üniversitesi’nde profesör ve Blockchain.info’nun eski güvenlik yetkilisi olan Bitcoin uzmanı Andreas Antonopoulos’a göre Bitcoin sıfırı görmeyecek.

Andreas Antonopoulos: “Basitçe, Bitcoin hayatta kalmak için tasarlandı.”

Bir soru ve cevap etkinliğine katılan Antonopoulos şunları söyledi:

Bitcoin bu büyük düşüşlerden geçti ve piyasaları da peşinden sürükledi. Bu kırılgan bir varlık. Sistem, piyasa koşullarına bağlı olarak her iki yönde de fiyat düzeltmelerine izin verecek şekilde tasarlandı. Basitçe, Bitcoin hayatta kalmak için tasarlandı.

Antonopoulos konuya yönelik açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor:

Bu çalışmaya göre iki haftalık bir süre zarfında 2.016 blok olmalı ve bu nedenle önceki iki haftayı sayabiliriz ve “Son iki haftada kaç blok kaldı?” diyebiliriz. Bu, algoritmanın zorluğu ve insanların Bitcoin madenciliğine taahhüt ettiği hesaplama miktarının tam olarak doğru olduğu anlamına gelir. Mükemmel. Bloklar her 10 dakikada bir çıkıyor, ayarlanacak bir şey yok.

Bitcoin uzmanı: “Tüm ağ her iki haftada bir aynı miktarda zorlanıyor.”

Bitcoin uzmanı konuya yönelik açıklamalarına zorluk oranı hesaplaması ile devam ediyor ve şunları söylüyor:

Şimdi 2.016 blok yerine 2.217 blokumuz olduğunu söyleyebiliriz. Yani, %10 daha fazla blok vardı. Bu durumda ağ, %10 daha yüksek zorluk çekecek. Sahip olduğumuz blok sayısına kıyasla sahip olmadığımız blok sayısı tam olarak aynı oranda, 2.016. Ve eğer bu fark %10 ise, o zaman zorluk algoritması %10 oranında ayarlanacak ve sonuç olarak gelecekte 10 dakikalık bloklara yaklaşacağız. Zorluğu da yaklaşık %10 oranında ayarlayacağız. Bu hesaplamalar, her iki haftada bir, tam olarak aynı blokta, aynı anda gerçekleşir ve bir sonraki bloğun tüm ağdaki zorluğunu etkiler. Ağın her bilgisayarı son iki hafta boyunca gördüğü blok sayısını belirler, aynı sayıyı ölçer, zorluğu aynı miktarda ayarlar ve aynı cevaba ulaşır. Ve böylece tüm ağ her iki haftada bir aynı miktarda zorlanıyor.

Ölüm sarmalı gerçekleşiyor mu?

Son konuşmasından bir gözlemi genişleten Andreas, uyuşturucu ve petrol kartelleri hakkında neden bu kadar konuştuğumuzu soruyor, ancak dünyadaki en büyük kartellerden biri hakkında açıklamalar yapıyor: Bankacılık. Son zamanlardaki (onaylanmamış) tarihi krizler nedeniyle Bitcoin’in bir çıkış noktası olarak önemli olduğunu analiz ediyor.

Madencilik gücü önemli ölçüde düşmekte, BTC’nin zorluk ayarlama süresi daha uzun sürüyor, örneğin; 2 hafta değil 4 hafta. Bu durumda madencilerin işine yarar. Sonuç olarak, bir tür domino etkisi ölüm sarmalını başlatır ve ağ ölüm yolculuğuna başlayabilir. Antonopoulos’a göre bu, düşük olasılıklı bir senaryo, çünkü madenciler planlarını günlük veya iki haftada ve ayda bir yapmıyorlar.

Andreas Antonopoulos kim?

Andreas M. Antonopoulos en çok satan yazar, konuşmacı, eğitimci ve dünyanın en önde gelen Bitcoin ve Blockchain uzmanlarından biri. Ekonomi, psikoloji, teknoloji ve oyun teorisini güncel olaylarla, kişisel anekdotlarla ve Blockchain teknolojisinin karmaşık meselelerini soyut olarak, gerçek dünya diliyle ve tarihsel emsallerle birleştirerek sunmasıyla tanınıyor.

2014 yılında Antonopoulos, teknoloji hakkında şimdiye kadar yazılan en iyi teknik kılavuz olarak kabul edilen Çığır Açan Bitcoin (O’Reilly Media) adlı eseri yazdı. Paranın İnterneti adlı ikinci kitabı, Bitcoin’in “neden”ini açıklıyor ve Amazon’da en çok satan kitap haline geldi. Yazarın dördüncü kitabı, Mastering Ethereum (O’Reilly Media) 2018 Aralık’ta satışa sunulacak.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin