Binance Coin ve NEM fiyat analizi: BNB ve XEM yükselecek mi?
Binance Coin ve NEM fiyat analizi: BNB ve XEM yükselecek mi?

Ünlü Bitcoin borsası Binance, hack’ten etkilenen yatırımcılara para iadesi yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance, 24 saatten daha kısa bir süre önce, şirketin yaşadığı hackten etkilenen kullanıcılara para iadesi yapacağını açıkladı. Binance’ye yapılan hack saldırısı, şimdiye kadar herhangi bir kripto para platformunun yaşadığı en büyük saldırılardan biri olarak belirtiliyor. Benzer durumlarda diğer borsalar operasyonlarını kapatmak ve kripto pazarını terk etmek zorunda kaldı.

Bitcoin borsası Binance, hack mağdurlarına para iadesi yapacak

7 Mayıs’ta, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, bir bilgisayar korsanı ya da bir grup bilgisayar korsanı tarafından saldırıya uğradı. Bu saldırganlar, farklı kullanıcıların hesaplarından 40 milyon doların üzerinde para çalmayı başardılar. Özellikle, daha büyük miktarda para olan hesaplar bu durumdan etkilenen hesaplardır. Binance, piyasadaki diğer dijital para borsalarına kıyasla benzer bir duruma tepki vermenin farklı bir yolu olduğunu gösteriyor. 

Mt. Örneğin Gox, 2014’teki en büyük kripto para birimi borsasıydı ve Bitcoin’de 350.000 milyon doların üzerinde bir değer kaybetti. BitGrail ayrıca Şubat 2018’deki bir hack olayından etkilendi. Zaif Borsası, Eylül 2018’de de saldırıya uğradı. Yukarıda bahsedilen tüm platformlar ortak bir şeyi paylaşır: Hack’ten sonra operasyonlarını kapattılar. Binance platformu etkileyen güvenlik sorunlarını çözmek için önümüzdeki birkaç gün için para çekme ve yatırma işlemlerini durduracak.

Saldırıdan sonra Binance’ye yardım teklifi yağıyor

Binance, dünyadaki en güvenli borsalardan biri olarak kabul ediliyor. 2017’de başlatıldığından beri, platform şimdiye kadar bir kez bile saldırıya uğramadı. Coinbase gibi diğer şirketler zaten Binance’e desteklerini sundular. Borsadaki mevcut SAFU fonlarını kullanarak, amaç kullanıcılara kaybedilen parayı iade edebilmek. BTC’de 40 milyon dolar, Binance’in hesaplarındaki tüm rezervlerin sadece %2’si olsa da platform güvenlik standartlarını yükseltmek istiyor.

2018’den bu yana borsa kullanıcıları bir hack durumunda korumak için ücretlerin %10’unu kullanıyor. Nitekim, bu hackleme karşıtı fon, zararları karşılayabiliyor ve borsaların daha uzun süre aktif kalmasına yardımcı oluyordu. Saldırıdan sonra, birçok firma ve birey yaşadığı mevcut durumla başa çıkmak için Binance’ye yardım teklif etmeye başladı. 

Usethebitcoim

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin