Ünlü analistten Ethereum fiyat tahmini: İşte beklenen seviyeler
Ünlü analistten Ethereum fiyat tahmini: İşte beklenen seviyeler

Ünlü analistten Ethereum fiyat tahmini: İşte beklenen seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum‘un fiyat performansı, ilk çeyrekte diğer kripto varlıklarını ve hisse senetlerini geride bıraktı. IntoTheBlock tarafından bugün paylaşılan bir tweet’te, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto varlığı olan Ethereum, ilk çeyrekte çoğu kripto para biriminden ve diğer geleneksel varlıklardan önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi.

IntoTheBlock tarafından paylaşılan verilere göre Ethereum, 2023’ün ilk çeyreğinde %49’luk bir kazanç kaydetti. Ethereum’un yıla yaklaşık 1.196 dolardan başladığını belirtmekte fayda var. Coingecko’dan alınan verilere göre, kripto varlığı çeyreği 1.800 dolar civarında kapattı. Yazım sırasında Ethereum, son 24 saatte %4 artışla 1.878 dolardan el değiştiriyor.

Ethereum’un bugünkü fiyat artışı hakkında yorum yapan deneyimli kripto para birimi analisti Ali Martinez, ikinci en büyük kripto para biriminin “patlıyor gibi göründüğünü” söyledi.

“Zincir üstü veriler, bir sonraki kritik direnç alanının 2.100 dolar ile 2.150 dolar arasında olduğunu ortaya koyuyor; bu fiyat aralığında 200.000’den fazla adres daha önce 18 milyon ETH satın almıştı.”

Ethereum’un 2023’ün ilk çeyreğindeki performansı birkaç faktöre bağlanabilir. Önde gelen kripto para borsası FTX’in çöküşü nedeniyle kripto fiyatlarının yıl sonuna doğru düştüğünü unutmamak gerekiyor. Ancak, yatırımcı duyarlılığı yılın başından itibaren değişti. Silvergate ve Silicon Valley Bank da dahil olmak üzere üç bankanın çöküşünden sonra kripto piyasası daha da parabolik hale geldi.

Shanghai yükseltmesi büyük ETH satışlarına yol açabilir

Bununla birlikte, bu ayın sonlarında yapılması planlanan Ethereum Shanghai yükseltmesi, varlığın fiyatına zarar verebilir. 12 Nisan’da Ethereum ana ağında yayına girmesi planlanan Shanghai hard forku, kullanıcıların stake edilmiş ETH’lerini ilk kez geri çekmelerine izin verecek.

Etherscan tarafından sağlanan verilere göre, staking sözleşmesinde şu anda yaklaşık 33.87 milyar dolar değerinde 18.04 milyon ETH var. Shanghai güncellemesi, kullanıcıların stake edilen token’lerini geri çekmelerini sağlayacağından, birçok kişi geliştirmenin varlık sınıfı üzerinde satış baskısı oluşturabileceğine inanıyor.

thecryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin