Bo Polyn: “Yükseliş ne kadar hızlı olursa, düşüş o kadar keskin olur.”
Bo Polyn: “Yükseliş ne kadar hızlı olursa, düşüş o kadar keskin olur.”

Ünlü analisti Bo Polyn: “Bitcoin, Kasım 2018’de küresel sermaye piyasası çöküşünden sonra kitlesel kabulü kazanacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Global Forecast 2020 analisti Bo Polyn, ABD ve küresel hisse senedi piyasalarının yakın bir çöküşün eşiğinde olduğunu ve bunun da Bitcoin ve kripto paraların yaygın bir şekilde benimsenmesine katkı sağlayacağını savunuyor.

Bo Polyn: “Yükseliş ne kadar hızlı olursa, düşüş o kadar keskin olur.”

Bo Polyn, 1929, 1987 ve 2008 krizlerinin de “yükselen bir kama” formasyonuna sahip olduğunu söylüyor. Piyasalar, kamaların alt bandını kırdıktan sonra bir çöküşe neden olarak şiddetli bir satış yaptı. 1987’deki büyük kriz aynı modele sahipti ve pazarlarda sadece 760 günde %37 oranında düşüşe neden oldu.

1929 piyasaları 600 günden fazla bir zaman diliminde hızlı bir yükseliş gösterdiler. Ardından, fiyatlar kama alt bandını geçti ve pazarlar %49 oranında düştü. Bu gözlemler göz önünde bulundurulduğunda, Bo Polyn “Yükseliş ne kadar hızlı olursa, düşüş o kadar keskin olur” dedi.

Çin ve ABD (DOW) 2007 | Kaynak: CNBC
Çin ve ABD (DOW) 2007 | Kaynak: CNBC

Global Forecast 2020 analisti: “Çin tarihsel olarak dünya pazarına öncülük ediyor.”

Bunların arasında en önemlisi, 2008’in yıkıcı krizi ve bu da küresel finansal piyasaların çöküşüne neden oldu. Yukarıdaki grafikten hareketle, Bo Polyn Çin pazarlarının Ekim 2007’de zirveye yerleştiğini ve nihayetinde Ocak 2008’de desteğin kırıldığını belirtiyor. Ancak ABD pazarları, Çin pazarlarının beş ay sonra desteğini kırdı ve kriz yaşandı. Polyn açıklamlarına şunları ekliyor:

Beş aylık spread temel olarak Çin’in tarihsel olarak dünya pazarına öncülük ettiğini söylüyor.

Polyn, Çin pazarlarının tam dört ay önce yani Temmuz 2018’de desteklerini kırdığını “önümüzdeki ay Kasım, ABD pazarlarının Çin ile birlikte düşeceği” anlamına geldiğini söylüyor.

ABD DOW 2018'in büyük çöküşü | Kaynak: CNBC
ABD DOW 2018’in büyük çöküşü | Kaynak: CNBC

“Borsa veya hisse senedi piyasalarında güven kaybedene kadar Bitcoin yükselmez.”

Polyn nihayet, ABD pazarlarının Ocak 2018’de zirveye ulaştığı ve ardı ardına desteğe düştüğü DOW grafiğindeki çift top oluşumuna işaret ediyor. Bu art arda 3 Ekim 2018’de aynı seviyede ikinci bir zirve tarafından takip edildi, böylece ikiye katlanmış bir üst oluşumu tamamlandı. Bir çöküş döngüsü başladı ve pazarlar DOW’da 1.600 puan düştü. Polyn konuya yönelik şunları söylüyor:

Piyasalar yeterince çarpışmazsa, hiç kimse Bitcoin satın almayacak. Borsa veya hisse senedi piyasalarında güven kaybedene kadar Bitcoin yükselmez.

Polyn, Bitcoin’in “azalan kama” bir formasyonda olduğunu, yani hisse senedi piyasalarının içinde bulunduğu “yükselen bir kama”nın tam tersi olduğunu söylüyor. ABD hisse senedi piyasalarının düşüşü “büyük bir mali kaymaya” neden olacak ve paralar analiste göre kripto para sektörüne akacak.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin