featured

Analist Ali’nin Bitcoin tahmini: BTC, 2023 sonuna doğru yükselişe geçebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para tüccarı ve analisti Ali, dün attığı bir tweette Bitcoin’in (BTC) 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonraki fiyat gidişatının 2013-2017 yükseliş döngüsünü yansıtıyor gibi göründüğünü açıkladı. Tarih tekerrür ederse piyasa lideri kripto para, bu yılın sonuna doğru yükselişe geçebilir.

Bu arada basın saatine göre CoinMarketCap, BTC’nin fiyatının son 24 saatte yüzde 0,58 düşmesinin ardından 29.030,40 dolardan işlem gördüğünü belirtti. Bu olumsuz performans, kripto paranın haftalık performansını da kırmızıya çevirerek toplam haftalık kaybı yüzde -1,12’ye çıkardı.

Bitcoin fiyatı aşağı yönde bir kırılmanın eşiğinde!

Olumsuz günlük performansa rağmen BTC, geçtiğimiz işlem gününde piyasanın geri kalanından daha iyi performans göstermeyi başardı. BTC’nin piyasa hakimiyeti son 24 saatte yüzde 0,02 artarak basın saatine göre yüzde 48,73’e yükseldi.

Bitcoin

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin’in günlük grafiğinde yükselen bir ayı formasyonu oluştu. Bu formasyon, önümüzdeki hafta aşağı yönde bir kırılmanın yakın olduğunu gösterdi. Doğrulandığı takdirde BTC’nin fiyatı önümüzdeki birkaç gün içinde 26.915 dolara kadar düşebilir.

Bununla birlikte piyasa liderinin fiyatı önümüzdeki 24-48 saat içinde psikolojik 30 bin dolar seviyesinin üzerine çıkmaya çalışabilir. Devam eden alım desteği BTC’nin fiyatını bir sonraki ana direnç seviyesi olan 32K dolara yükseltebilir.

Dikkat edilmesi gereken bir husus, 9 günlük EMA çizgisinin geçen hafta 20 günlük EMA çizgisinin altına inmiş olmasıdır. Bu, Bitcoin’in kısa vadeli bir düşüş eğilimine girdiğini ve fiyatının önümüzdeki birkaç gün içinde düşmeye devam edebileceğini gösterdi. Buna ek olarak 9 günlük EMA çizgisi de son 48 saat içinde 50 günlük EMA çizgisinin altına inmişti.

Piyasa liderinin grafiğindeki 20 günlük EMA çizgisi 50 günlük EMA çizgisinin altına düşerse düşüş tezini doğrulayabilir ve grafik deseni doğrulanmış olur. Bu senaryoda Bitcoin’in fiyatı büyük olasılıkla önemli 26.915 dolar destek seviyesini yeniden test edecektir.

coinedition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin