Üniversitelerde kripto para endüstrisi yayılıyor.
Üniversitelerde kripto para endüstrisi yayılıyor.

Üniversitelerde kripto paralara gösterilen ilgi katbekat artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın birçok yerinde öğrencilerine kripto para ile ilgili dersler ve kurslar sunan farklı üniversiteler var. Ibero Amerika’da Blockchain ve kripto para birimi dünyasında gelecek nesil uzmanları hazırlayan 5’den fazla eğitim kurumu söz konusu. Üniversitelerde kripto para konusu yayılmaya devam ediyor.

Ibero Amerika, öğrencileri kripto para ve Blockchain konusunda eğitiyor

İspanya, Brezilya, Arjantin ve Venezuela gibi ülkelerde, öğrencilerine kripto para birimi dünyalarını geliştirmek  için dersveren bazı üniversiteler var.

İspanya’da, Universidad de Alcalá, Ethereum, Blockchain Technology ve Crypto Economics’te Master olarak bilinen bir ders sunuyor. Buradaki amaç, kripto para birimiyle ilgili profesyonel olan kişilerin, öğrencilere veya kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere bir kurs sunması.

Üniversite, kurs hakkında şu açıklamayı yaptı:

Çalışmanın amacı, özel ve enine durumda kripto paralar dahil olmak üzere Blockchain teknolojisi, DAO ve akıllı sözleşmeler alanında üçlü bir perspektiften teknolojik, ekonomik-finansal ve düzenleyici olmak üzere kapsamlı eğitim sağlamak.

Arjantin’de, Instituto Tecnológico de Buenos Aires (ITBA), kripto para, ekonomi, Blockchain akıllı sözleşmeler ve kripto para birimleri konulu dersler veriyor. Kurs, 11 Temmuz’dan 26 Eylül’e kadar sürecek.

Bu ders, özellikle sıfırdan başlayacak ya da çok temel bilgilere sahip; parasal, teknolojik ve bugünün ve geleceğin dünyasındaki yatırım biçimi olarak kripto paraların mekaniği ve fırsatlarını öğrenmek isteyen insanlar için tasarlandı.

Venezuela, İspanya, Arjantin… Üniversitelerde kripto sektörü yayılıyor

Venezuela’daki Instituto de Estudios Superiores de Administración, kripto para kursları sunan üniversitelerden biri. Kursun adı “Cryptocurrency, Blockchain and business in the new economy.”

Kurs 20 Temmuz’dan başlayıp 29 Eylül’de sona eriyor. Bitcoin, kripto para birimleri ve paranın evrimi gibi farklı konular içeriyor.

Diğerleri, Universidad Europea Madrid ve Madrid Universidad Autónoma de dahil olmak üzere benzer kurslar sunmak için çalışıyorlar.

usethebitcoin

Ripple üniversiteler ile girişim ortaklığını duyurdu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin