Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.
Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.

UNICEF kripto para fonu Bitcoin’in finansal varlık olarak kabul edildiğinin bir göstergesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yüzde 66,8 pazar payına sahip olan en büyük kripto para Bitcoin, daha fazla sektörü kripto para ekosisteminde çeken pazar taşıyıcısı olmaya devam ediyor. Bu sefer, UNICEF Kripto Para Fonu’nun başlatılmasıyla birlikte bağış için Bitcoin ve Ethereum ile birlikte kabul edeceğini açıklaması UNICEF’ten geldi. Dahada önemlisi, ajans kripto bağışlarını fiat’a dönüştürmeyecek, kripto para olarak saklanıp aynı şekilde kullanılacak.

Yapılan duyuruda şunlardan bahsedildi:

Birleşmiş Milletler örgütleri için ilk olarak, UNICEF dünyadaki çocuklara ve gençlere fayda sağlayan kripto para fonu, açık kaynaklı teknolojiyi kullanacak.

 

Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Michael Novogratz, CNN ile yaptığı röportajda Birleşmiş Milletler ajansının kripto para birimini kabul ettiğini söyledi. Bu, daha fazla kişinin “Bitcoin’i finansal bir varlık olarak kabul etmeye başladığını” gösterdiğini belirtti. Bitcoin savunucusu, UNICEF’in kripto fonunun aksine, Bitcoin’i kabul eden, ancak daha sonra fiata dönüştüren bazı hayır kurumları olduğunu belirtti.

Daha sonra, Novogratz ayrıca Yale’nin 2018’in sonuna doğru kripto para alanına girme girişiminden bahsetti:

(…) Genellikle geri kalan vakıfları takip ediyor. Bitcoin’e yatırım yaptılar. Yale, Harvard ve Standford, alanda Bitcoin ve girişim özelliklerine sahip olan tüm yatırım ve riskli fonlara sahipler.

Bitcoin adaptasyonu artıyor… Peki ya altcoinler?

Novogratz, ayrıca kripto para piyasası ve toplulukların çeşitliliği ve sosyal medya platformlarındaki topluluklar arasındaki açık-kapalı çekişmelerden bahsetti. Ona göre, Bitcoin “değer deposu özelliğine sahip” tek kripto para birimi. Ayrıca altın hakkında konuşan Novogratz, ”9 trilyon dolarlık bir piyasa değeri olan altının biz değerli olduğunu söylediğimiz için bu değerde olduğunu dile getirdi. Kısaca altına olan talebin değerin önemli bir kısmını oluşturduğunu düşünüyor:

Sadece değerli olduğunu söylediğimiz için Bitcoin’in değerli olacağını düşünüyorum, ama kripto para birimlerinin geri kalanın değerini kullanım durumları oluşturacak. Bu ekonomilerin gelişmesi biraz zaman alacak mı? Hepsinin yükseldiği bir dönem vardı çünkü hepsi bir sonraki Bitcoin olarak görülüyordu. Ancak öyle olmadılar.

Novogratz şöyle devam etti:

Bu, Ethereum projesinin harika bir proje olmadığı anlamına gelmiyor. Üç, dört veya beş yıl için muhteşem bir proje olabilir. Çok büyük bir değere sahip olabilir, ancak Bitcoin’in sahip olduğu değere ulaşamayacak.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin