Şok iddia: “ETH 2.0, Ethereum’un sorunlarını çözmeyebilir!” Peki neden?
Şok iddia: “ETH 2.0, Ethereum’un sorunlarını çözmeyebilir!” Peki neden?

Ethereum’un BTC’ye karşı kritik direnç seviyelerini kıramaması altcoinler için tehlike sinyali mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eylül ortasından beri, Ethereum (ETH) Bitcoin’e karşı dramatik hareketler yapıyordu. Bu ayın başlarında, ETH/BTC çifti Eylül ayının başındaki dip seviyesinden yaklaşık yüzde 40 oranında artmıştı. Bununla birlikte, Ethereum’un Bitcoin’e olan göreceli gücü, ETH/BTC’nin son iki hafta boyunca durması ile hızla azalmaya başladı.

Analist TeddyCleps’e göre, kripto para, muhtemelen “enerji tükenmesi yaşıyor. ETH/BTC’nin yükseliş eğilimindeki son durgunluk ile iki ana direnç seviyesini kıramadığını kaydetti. İlk olarak 2018’in başlarında ortaya çıkan aşağı eğimli haftalık direnç ve ikinci olarak ise 0.016 ve 0.022 arasındaki yatay aralığın üst sınırı.

https://twitter.com/teddycleps/status/1182982008768729088

Teddy, eğer bu iki seviye Ethereum’a direnç olarak hareket etmeye devam ederse altcoin sezonu veda edebilir ve yeni dip seviyelerin deneneceğini görebiliriz.

Böyle bir tahmin, geçmiş verilere dayanarak yapılıyor. ETH/BTC, 2016 yılının sonlarında trendin üst bölgesini kıramadığında, hızlı bir düşüş yaşadı. Bu, 0,022’nin bir kez daha kırılmaması durumunda benzer fiyat hareketinin görülebileceğini gösteriyor.

Teddy’nin bu karamsar analizi, önde gelen emtia yatırımcısı Peter Brandt’ın 18 günlük hareketli ortalamanın üzerinde bir trend izlemeye ve yükselen bir üçgene girmeye başladığını savunduktan kısa bir süre sonra geldi. Ancak Teddy gibi, Brandt’in Ethereum’un boğa tezi, 0.022-0.023 seviyesinin kırılması durumuna dayanıyor.

Ethereum ’un temel trendi

ETH/BTC grafiği henüz yükseliş yönlü bir görünüm vermemesine rağmen blockchain’in temelini oluşturan temel unsurlar geçtiğimiz haftalarda son derece güçlüydü.

Bu ayın başlarında, İzlanda’daki İsveç mobilya perakendecisi IKEA, IKEA ürünlerini satın alan daha yerel bir perakendeci olan Nordic Mağazasına fatura düzenlemek için Ethereum blockchain üzerine kurulu “Tradeshift’in platformunu ve akıllı sözleşmelerini” kullandığını açıkladı. Bu pilot çalışmada hiçbir ETH işlem yapılmadı, ancak halka açık blok zincirin kullanılması konusunda önemli bir işaret olarak algılandı.

Benzer bir şekilde, kredi derecelendirme ve varlık/piyasa analizi ile ilgilenen Chicago merkezli finansal hizmetler devi Morningstar, Ether Forum’a girmeye başladığı Forbes tarafından ortaya çıkarıldı. Buna paralel olarak İspanya’nın Santander’ı, fiat sistemi ile blok zincir devrimi arasında örtüşme olabileceğini göstererek, blok zincirine uçtan uca belli tahvilleri yerleştirmeye başladı.

Kurumsal kabulün yanı sıra, Ethereum 2.0’a yönelik geliştirmeler devam ediyor. Ve blok zincirin geçeceği diğer geliştirmeler yapıldı. Bunun daha fazla kullanıma ve kurumsal adaptasyona dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği henüz kesin değil.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin