Telefon çağrı yönetimini geliştirmek için Telefónica ve IBM ortaklığı
Telefon çağrı yönetimini geliştirmek için Telefónica ve IBM ortaklığı

Uluslararası telefon görüşmeleri için Telefónica ve IBM ortaklığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanyol telekomünikasyon şirketi Telefónica ve IBM, Blockchain teknolojisini kullanmak için ortaklık kuruyor. Amaç, uluslararası aramalar için teknolojiyi uygulamak. Daha spesifik olarak, ana fikir uluslararası cep telefonu görüşmelerinin trafik yönetimini geliştirmek.

Telefon çağrı yönetimini geliştirmek için Telefónica ve IBM ortaklığı

Telefónica, piyasa değeri ile dünyanın yedinci büyük telekom şirketi. Forbes’a göre, şirketin 51 milyar dolarlık bir değeri ve 17 farklı ülkede işletmeleri var. Ayrıca, 343 milyondan fazla müşterisi de mevcut. Bu ortaklık ile şirketler telekomünikasyon sektörünü etkileyen çeşitli zorluklarla uğraşmaya çalışacaklar. Örneğin, IBM’in Blockchain teknolojisi, Telefonica’nın bilginin güvenilirliğini ve şeffaflığını geliştirmesine izin verecek.

Aynı zamanda şirket, aramalarla ilgili belirli bilgileri izlemek için IBM’in Blockchain platformunu kullanacak. Çağrının kökeni, varış yeri ve süresi de hesaba katılacak şeyler arasında olacak. Ayrıca Telefónica’nın hileli faaliyetleri tanımlaması mümkün olacak. Telefónica’nın Baş İnovasyon Sorumlusu Gonzalo Martin-Villa’ya göre, Blockchain teknolojisi güveni artıracak. Bunu yapmak için, Blockchain teknolojisi oyunculara değil, verilere dayanır.

IBM Blockchain tabanlı ağ güvenlik sistemi için patent kazandı

IBM, çeşitli endüstrilerdeki Blockchain projeleri ile ilgileniyor

IBM daha sonra bu ortaklığı Telefónica ile doğruladı. IBM, tüm Avrupa’da çeşitli endüstriler ve Blockchain projeleri ile ilgileniyor. Şirket, Avrupa şirketlerinin Blockchain inovasyonu için çok para harcadığını söylüyor. Avrupa’daki IBM Blockchain Platform Lideri Andrew Darley, kıtadaki Blockchain peyzajı hakkında şunları söyledi:

Büyük işletmelerden yeni sektörlere, birden çok endüstriden Avrupa’daki şirketler IBM Blockchain’i seçiyor. IBM Blockchain platformu üretime hazır olması ile dikkat çekiyor ve bu sayede IBM Bulut veya daha fazla sayıda diğer sektör bulut sağlayıcıları tarafından tercih ediliyor.

IBM Avrupa’nın her yerinde diğer birçok şirketle ortaklık kurdu

IBM tarafından yapılan basın açıklamasına göre, amaç IBM’in Blockchain’i temel alan bir kavram kanıtı (PoC) geliştirmesi. IBM ayrıca Avrupa’nın her yerinde diğer birçok şirketle ortaklık kurdu ve çalıştı. Finlandiya’ya özgü perakende kooperatifi S-Group, Pike-perch radar çözümlerini test ediyor. PKO Bank Polski, kurumun Avrupa Birliği ödeme hizmetleri kuralları ile uyumlu olmasına için Blockchain tabanlı bir çözüm uyguladı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin