IMF gümüş Bitcoin olan altcoin’e yeşil ışık yaktı! Fiyat yükselebilir
IMF gümüş Bitcoin olan altcoin’e yeşil ışık yaktı! Fiyat yükselebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) : “Kripto para birimleri vazifelerini tam yerine getirmiyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Büyük finansal şirketler ve ileri teknoloji devleri gelişmekte olan endüstri ile tanışmak için istekli olduklarından, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojilerine doğru yavaş yavaş kaymakta

IMF, kripto para birimlerine şüpheci olarak yaklaşıyor

Bu nedenle, İsviçre’deki en büyük çevrimiçi perakendecisi olan Digitec Galactus, en son gelişmeler arasında, kripto para birimlerini kabul ederken, Ripple, XRP kripto parası, Woocommerce platformunda bir ödeme aracı olarak artık mevcut.

Ancak, Uluslararası Para Fonu (IMF) hala kripto paranın uygulanabilirliği konusunda şüphecidir. Fon uzmanları yakında geleneksel para birimlerinin yerini alabilecekleri fikrine inanmıyorlar. Ekonomist Antoine Bouveret ve IMF direktör yardımcısı Vikram Haksar konu hakkında şunları söylediler:

Değer kazanımına rağmen, kripto para birimleri hala paranın temel işlevleri arasında olan, değeri koruma, takas ortamı ve hesap birimi olarak vazifesini tam yerine getirmiyor ve değerleri çok değişken olduğundan çok fazla kullanmıyorlar.

Ayrıca IMF, kripto para birimi işlemlerinin anonimliği veya takma anonimliği ile ağırlaştırılan kara para aklama sorunları konusunda endişe duymakta.

Bu arada, yetkililer hem finansal sistem hem de ötesi için Blockchain teknolojilerinin avantajlarını kabul ediyorlar. Geçen haftaki FinTech konferansında IMF başkanı Christina Lagarde tarafından Şu açıklama yapıldı:

Blockchain, havale dahil uluslararası transferlerin maliyetini düşürebilir ve finansal olarak satın alınabilirliğe katkıda bulunabilir.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin