Türk Milletvekili, ulusal kripto para birimini önerdi
Türk Milletvekili, ulusal kripto para birimini önerdi

Milliyetçi Hareket Partisi, ulusal kripto para için teklif sunmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Al-Monitor tarafından yayınlanan bir rapora göre, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Turkcoin olarak adlandırılan devlet destekli ulusal kripto para birimi teklifinde bulunmak için bir rapor hazırladı.

Teknik ayrıntılar belirsiz olmasına rağmen, milletvekili Turkcoin’in mevcut kripto para birimlerinden daha az risk taşıdığını savundu. İhraç için varlığa dayalı menkul kıymetleri tokenize etmeyi amaçladığını ortaya koydu.

Ulusal kripto para THY, Türk Telekom ve İMKB tarafından desteklenecek

Bu varlık sepetinin; Türk Hava Yolları, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Türk Telekom gibi büyük kamu şirketlerini dahil edeceği belirtildi.

Tanrıkulu, Al-Monitor’e şunları söyledi:

Dünya yeni bir dijital sisteme doğru ilerliyor, Türkiye çok geç olmadan kendi dijital sistemini ve para birimini yaratmalı.

Raporun devamında, milletvekili piyasayı kontrol etme çabasıyla kripto paralara daha net bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Raporda, Türkiye’de kripto para konusunda bir yasal çerçeve olmadığı ve bu durumun yasa dışı kullanıma neden olabileceği de ifade ediliyor.

Tanrıkulu:

Her türlü riski değerlendirdikten sonra cesaret verici düzenlemelerin getirilmesi, kripto para piyasasından, özellikle de Bitcoin‘den gelir elde etmemizi sağlayacaktır. Bu bağlamda, ülkenin bu alandaki düzenlemeleri yapmak için bir yasaya ihtiyacı var.

Venezuela etken olmuş olabilir

Türkiye’nin potansiyel değerlendirmesi, Venezuela kendi token satışına başladıktan bir gün sonra geldi. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ülkesinin şimdiye kadar 735 milyon dolarlık bir büyüme gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Türk vatandaşlarının, ulusal kripto para birimi Turkcoin hakkında nasıl bir tutum sergileyeceği şu an için meçhul. Turkcoin devlet destekli olsa bile, asıl önemli olan vatandaşlardan ne denli destek alacağı. Bunun dışında Bitcoin ve kripto para birimleri ile alakalı yasalar çıkması, Türkiye’de kripto para birimlerine olan güveni arttırabilir.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin