Petro Gold
Petro Gold

Petro çıkalı 24 saat olmadan Petro Gold duyuruldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela’nın petrol destekli kripto parası Petro henüz çıkmışken, başkan Nicolas Maduro’dan bomba bir açıklama geldi. Petro Gold yolda!

Petro birinci gününü doldurmadan Petro Gold duyurusu geldi

Venezuela’nın ekonomik olarak gücünü toplaması ve yaptırımlardan kurtulabilmesi adına petrol destekli bir kripto para çıkaracağı haberi, ilk olarak üç ay önce gündeme gelmişti. Ardından art arda gelen açıklamalarla doğrulanan ve üzerinde hız kesmeden çalışılan kripto para, 2 gün önce ön satışa başlamıştı.

Petro’nun faaliyete geçmesinin ardından 24 saat geçmemişken Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Petro Gold isimli yeni bir kripto para üzerinde çalışıldığını duyurdu.

Muhalefet, yatırımcılar ve ABD’den sert uyarılar geldi

Petro’nun ilanından kısa bir süre sonra Venezuela Muhalefet Kongresi, Petro satışını ülkenin petrol rezervlerini ipotek altına almak için yasadışı bir araç olduğu yönünde eleştiriler getirmişti.

Yatırımcılar Venezuela’nın borç ödeme ve şeffaflık konusundaki problemlerini dile getirirken, ABD ise kripto parayı satın alan vatandaşların yaptırımları ihlal edebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Maduro dikine gitmeyi sürdürüyor

Petro ve Petro Gold’a karşı yapılan tüm uyarılara karşın Nicolas Maduro duracağa benzemiyor.

Başkan, bir televizyon konuşmasında yeni kripto para birimini şöyle duyurdu:

Önümüzdeki hafta, gücünü altından alan Petro Gold’u başlatacağım. Çok daha güçlü bir para birimi olacak ve Petro’yu da kuvvetlendirecek.

Yeni kripto parayla ilgili pek çok detay henüz ortaya çıkmış değil. Venezuela liderinin bu yeni kripto para için merkez bankasındaki altın rezervlerini mi, yoksa gelişmemiş bir maden yatağını mı kullandığı belirsizliğini koruyor.

Petro hatalarla birlikte geldi

Yerel gazete Telesur’un aktardığı bilgiye göre Brezilya, Danimarka, Honduras, Polonya, Norveç ve Orta Doğu’dan yatırımcılar Petro’ya bir ödeme şekli olarak pozitif bakarken, yatırım konusunda da istekliler.

Lakin bazı kullanıcıların Petro satın almaya çalışırken JavaScript hatalarıyla karşılaştığı, bazılarının ise merkez bankası EtherDelta ile eşleştirilen siparişlerini alamadığı biliniyor. Hal böyleyken devlet destekli bir kripto para biriminde bu kadar hata ile karşılaşılması, kafaları karıştırmış durumda.

Kullanıcı bazlı hataların yanı sıra, Petro’nun hangi ödeme zincirini kullandığı yönündeki belirsizlik ise vaziyetin vahametini gözler önüne seriyor.

Petro Gold’a uzmanlar ne diyor?

Kripto para yatırımcıları, duyurusu henüz yapılan Petro Gold hakkında henüz kayda değer bir fikre sahip olmasalar da ilk yorumlar gelmeye başladı.

Redwood City Ventures’ın kurucusu Sean Walsh, Reuters’a verdiği röportajda herhangi bir detay olmadan bir sonuca varmanın zor olduğunu ifade ederken, fiziki varlıklarla desteklenen para birimleriyle pek de ilgilenmediğini iğneleyici bir dille ifade etti.

Walsh:

Altın destekli bir kripto para satın almak yerine, altın almayı tercih ederdim. Çünkü altın, elinizle tutabilmeyi isteyeceğiniz fiziksel bir şey.

Tarihinin en büyük ekonomik çöküntülerinden biriyle baş etmeye çalışan Venezuela’da durum pek iç açıcı değil. Ülkenin fiat para biriminin değerinin iyice düşmesiyle gerçekleştirilen kripto para hamlelerinin umut edilen ekonomik kalkınmayı sağlayıp sağlayamayacağını zaman gösterecek.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin