RAKBANK perakende ödeme hizmetleri için RippleNet'i kullanıyor
RAKBANK perakende ödeme hizmetleri için RippleNet'i kullanıyor

RAKBANK hızlı sınır ötesi ödemeler için RippleNet’i kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple ekibi tarafından yapılan bir duyuruda, dünya çapında bankalar arasında yeni bir çalışma başlatıldığı belirtildi. Bu üç büyük banka şunlardır: Hindistan merkezli Axis Bank, Singapur merkezli Standard Chartered ve bunların hepsinden önemlisi, BAE merkezli RAKBANK. Tüm bu bankalar “canlı, hızlı, sürtünmesiz sınır ötesi ödemeleri yapmak” için RippleNet’i kullanmaya başladı.

RAKBANK perakende ödeme hizmetleri için RippleNet’i kullanıyor

Yapılan anlaşmaya göre, RAKBANK’ın RippleNet’i kullanma kararı perakende ödeme hizmetlerinde artan talepten kaynaklanıyor. Aynı şey Hindistan için de geçerli, her iki ülke de perakende para transferlerini geliştirmeye çalışıyor.

BAE ise iş gücünde büyük bir Hintli işçi nüfusunun var olması, dolayısıyla paranın Hindistan’a geri gönderilmesi söz konusu olduğundan anında ödeme yöntemlerine ihtiyaç duyuyor. Ayrıca, ailelere yapılan transferlerin  “daha ​​hızlı, daha kolay ve daha şeffaf” bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak istediği için RAKBANK RippleNet’i kullanmak istiyor.

RippleNet’in ile transfer maliyetleri ortadan kalkıyor

Ripple ekibi bireysel perakende havale ödemelerini “daha ​​düşük değerde, ancak daha yüksek bir hacimde” olarak kabul ediyor. Bu nedenle, RippleNet’in RAKBANK hizmetlerinin artık yüksek masraflar olmadan anında aktarım yapmasına izin vereceğini iddia ediliyor. Banka müşterilerinin yararlanabileceği avantajlar için, bir rapor açıkladı:

  • Fonların rekabetçi fiyatlarla aktarılması
  • 55 günlük faizsiz kredi süresi
  • Ödemelerle ilgili şeffaf detaylar

Banka CEO’suna göre, bankanın son dönemde Sri Lanka merkezli Cargills Bank ile yaptığı işbirliği sayesinde paralar güvenle transfer edilecek. Bu nedenle, RippleNet’i entegre eden son bankanın Cargills Bank olduğu anlaşılıyor. Sri Lanka Bank CEO’suna göre, hem Ripple hem de RAKBANK ile olan ortaklık, “bankanın havale hizmetini güçlendirmeye” yardımcı olacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin