Ukrayna kripto para transferlerini izlemeye başlıyor!
Ukrayna kripto para transferlerini izlemeye başlıyor!

Ukrayna Ulusal Bankası dijital para birimini piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel medya kuruluşu Vesti raporlarına göre Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) Blockchain tabanlı bir dijital para birimi (Elektronik Grivna) geliştiriyor. Ukrayna Ulusal Bankası, dijital para biriminin devlet destekli olacağının altını çizdi.

Rapora göre, Ukrayna merkez bankası Blockchain’e dayalı Grivna’nın merkezileştirilmesi ve hükümetin kontrolü altında olması gerektiğini söylüyor.

Ukrayna Ulusal Bankası, dijital para birimiyle ne amaçlıyor?

NBU’nun elektronik paranın çıkarılması ile elde etmeyi planladığı bir diğer amaç ise, ihraç ve bakımın devlet için çok maliyetli olması nedeniyle dolaşımdaki nakit miktarını azaltmak.

National Bank’ın Vesti temsilcilerinden biri şöyle söyledi:

Elektronik bir Grivna’nın Ukrayna’nın ödeme alanını nasıl tamamlayabileceğini ve gayri nakdi ödemelerin payını artırmaya ve maliyetlerini düşürmeye nasıl katkıda bulunabileceğini inceliyoruz.

Ukrayna devlet memurları ilk kez Blockchain dünyasında gezmeye başlıyor. Hükümet, mülkiyet haklarının sicili için Blockchain kullanmaya başladı.

Ukrayna Bankalar Birliği Başkanı Danışmanı Alexei Kushch bu fikir hakkında şöyle söyledi:

Birçok merkez bankası benzer ulusal para birimleri geliştiriyor. Ukrayna’da döviz sirkülasyonu iki alanda işlev görüyor: Bankalardaki nakit hesapları ve nakit olmayan hesaplar. Blockchain teknolojisinin yardımıyla, üçüncü biçim olan dijital para birimlerine de başlayabilirsiniz. Dijital para birimi de banka hesaplarında olacak, ancak elektronik bir cüzdanda kaydedilecek. Ayrıca Blockchain teknolojisi sayesinde sahtekarlıktan, hacker saldırılarından ve yasadışı geri çekilmelerden korunacağız.

Banka yetkililerine göre, Ukrayna devlet destekli djiital parasının, 1:1 oranında ulusal fiat para birimine bağlanması gerekiyor. NBU’ya göre, bu enflasyon oranının artmasını engelleyecek.

Ancak banka, dijital para biriminin lansman tarihinden henüz emin değil.

Banka tarafından şu açıklama yapıldı:

Elektronik Grivna’nın tam olarak sunulması kararı sadece ayrıntılı bir analizden sonra alınacak.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin