Eski UBS bankacıları yüz milyon dolara kripto bankası kuracak
Eski UBS bankacıları yüz milyon dolara kripto bankası kuracak

Eski UBS bankacıları yüz milyon dolara kripto bankası kuracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birkaç eski UBS bankacısı tarafından başlatılan bir İsviçre startup’ı, düzenlenmiş bir kripto para birimi oluşturmak için yaklaşık 104 milyon Amerikan doları topladı.

Kripto vadisi Zug’da bulunan ve SEBA Crypto AG (SEBA) olarak adlandırılan şirket, perşembe günü bir duyuru yaptı. BlackRiver Asset Management ve Summer Capital de dâhil olmak üzere yerli ve yabancı kurumsal ve özel yatırımcılardan fon sağladığı söylendi.

Yatırımla birlikte SEBA, kripto endüstrisindeki firmalara geleneksel bankacılık hizmetleri geliştireceğini ve sunacağını söyledi. Aynı zamanda, yeni ortaya çıkan alana taşınmak isteyen kurumlar için kripto para ticareti, varlık yönetimi ve saklama hizmetleri sunacağını açıkladı.

SEBA, planlı kripto bankacılık hizmetlerini sunmadan önce İsviçre Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu’na (FINMA) bankacılık ve menkul kıymetler satıcısı lisansı için başvuruda bulunuyor.

Gelen bir rapora göre, FINMA, lisans sürecinin devam ettiğini doğruladı. Eğer izin verilirse SEBA, kripto ve geleneksel finansal hizmetler için hem çevrimiçi hem de fiziksel bankalar açacağını söyledi.

UBS eski çalışanı açıklama yaptı

UBS’in eski küresel döviz ve para piyasası başkanı, şu an SEBA’nın başkanı olan Andreas Amschwand yaptığı açıklamada şu yorumu yaptı:

İsviçre’de, çeşitli yetkililerden, Blockchain teknolojisinin geliştirilmesi ve kripto varlıklarının sürdürülebilir, istikrarlı büyümesi için kapsamlı bir düzenleyici ortam oluşturmaya olan bağlılığımız var. Bu, İsviçre’yi yeni bir finansal hizmet paradigması başlatmak için ideal bir yer haline getiriyor.

SEBA’nın  kripto bankacılık hizmetlerini başlatmak için bir lisans sağlama ile ilgilenen tek kripto startup’ı olmadığı söyleniyor.

Daha önce bildirildiği gibi, Goldman Sachs destekli kripto cüzdanı ve yatırım platformu Circle da 50 eyalette kripto aracılık ve ticaret hizmetleri sunmak için federal düzeyde ABD’de lisanslı bir banka olarak kaydolmayı amaçlıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin