ukrayna siber suç, bitcoin, altcoin
ukrayna siber suç, bitcoin, altcoin

Ukrayna siber suç polisleri kripto paranın yasallaşmasını destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukrayna siber suç mücadele departmanı, kripto paraların yasallaşması için bazı endişeleri olmasına rağmen destek sözü verdi.

Siber polis birimi ayrıca mümkün olan en kısa sürede kripto paraların düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Ukrayna parlamentosu, diğer kurumlardan kripto para birimlerinin düzenlemesi için çağrı yapmaya devam ederken yeni yasal düzenlemeyi henüz kabul etmedi.

Yasallaştır yada yasakla

Siber polis bölüm başkanı Sergei Demedyuk, yerel medyanın aktardığı habere göre kripto para birimlerinin kullanımıyla ilgili tüm konularda yasal düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.Demedyuk’a göre düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır. Yetkili, kripto paralarla ilgili işlemleri yapmak için kanun değişikliği yapma gereğini de belirtti. Kripto para yönetilmesine ilişkin kuralların da belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Ulusal Polis temsilcisi, yetkililer yakın gelecekte kripto para statüsünü düzenleyemiyorsa, devletin dolaşımına yasak getirmesi gerektiğini belirtti. Demedyuk yaptığı açıklamaya şu sözlerle devam etti:

Ukrayna’da kripto para ticareti yaparak finansal yatırımlarını herhangi bir koruma veya tazminat olmadan geri dönülmez bir şekilde kaybetme riski taşıdığını herkes biliyor

 

Ukrayna yetkililerin Bitcoin sahibi olduğu ortaya çıkmıştı

Bununla birlikte, üst düzey polis yetkilileri Ukrayna’daki siber polis kuvvetlerini kripto para dolaşımının “finansal piramitlerle aynı temellere dayandığına” dair endişelere rağmen, ülkedeki kripto para birimleri ve kripto madenciliğini yasalaştırma çabalarını desteklediğini kaydetti.

Demedyuk’un sözleri Ukrayna’daki kripto para birimleri yasalaştırma çağrılarının sadece bir tanesi. Bu açıklamaları Ukrayna’da devlet yetkililerin yaklaşık 21,000 Bitcoin’e sahip olduğunun ortaya çıkmasından sonra yaptı.

Ukrayna siber suç polisleri tarafını belli etti

Bu ayın başlarında Kiev’deki Ulusal Siber Güvenlik Koordinasyon Merkezi toplantısında kripto para birimlerinin statüsü tartışıldı. Güvenlik birimlerinin temsilcileri Ukrayna’daki kripto paraların kontrolsüz dolaşımına derinlemesine baktılar. Yasal çerçevenin tamamlanması için özel bir çalışma grubu oluşturmaya karar verdiler. Diğer yetkilileri, kripto para piyasasının temellerini kurmak, işlemlerini izlemek için yöntemler geliştirmek ve vergilerin belirlenmesi konusunda yardıma çağırdı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksandr Turchynov, kripto para piyasasının gelişmesinin gözetimsiz bırakılamayacağını söyledi. Ukrayna Adalet Bakanı Pavel Petrenko, Bitcoin’in yasal alana zemine oturtulması gerektiğini ve hükümet kurumlarının bu teknolojiye cevap vermesi gerektiğini söyledi. Kripto paraların yasallaşması amacıyla Cumhurbaşkanına 12 Ocak’ta dilekçe verilmişti.

Yasa tasarısı hazırlanıyor

Ukrayna Merkez Bankası kripto para birimlerine karşı durmaya devam ederken, hükümet yetkilileri durumları kontrol etmek için iki plan hazırladılar.Taslaklar Ekim ayından bu yana Rada’daki komisyonlar vasıtasıyla ilerliyor. Bunlardan birisi kripto paraların dolaşımını düzenlemek ve diğeri kripto para pazarını ve kripto para türevlerinin ticaretini teşvik etmek için tasarlandı.

Madencilik şirketleri için teşviklerle, vergi yasasına yapılan ve vergi düzenlemeleri için önerilen değişiklikleri de kapsıyor.Bununla birlikte, Bitcoin’in yasallaştırılması, hükümetin yasayı uygulamak için yasal yasal düzenlemeler hazırlaması gerekeceğinden bir kaç ay daha sürebilir.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin