featured
AriseBank

Teksas, ihlaller nedeni ile kripto para bankası AriseBank’ın operasyonunu durdurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teksas mali yetkilileri kripto para ile ilgili faaliyetler üzerindeki düzenleyici incelemelerini arttırıyor.

26 Ocak’ta yayınlanan basın açıklamasına göre, Teksas bankacılık departmanının yaptığı durdurma emrinin yürürlüğe girmesiyle kripto para bankacılığı platformu olan AriseBank’ı etkilediğini ve ülkedeki servislerini engellediğini açıkladı.

Departmanın banka müdürü Charles G. Cooper, firmanın devlet tarafından kiralanmamış veya yetkilendirilmemiş bankacılık hizmetlerini tanıtıp sunmakta olduğunu aktardı. Buna ek olarak “herhangi bir Teksas veya federal düzenleyici ajansı tarafından denetlenmediğini veya tescil edilmediğini” söyledi.

Teksas finans kanunu ihlali

Bildirilen emirde, şirketin Teksas finans kanununun 31.bölümü’nü ihlal ettiğini ve bu nedenle AriseBank’ın “Teksas’ta bankacılık faaliyetinde bulunmalarının engellenmesini” ve Teksas sakinlerine hizmet sunamayacağını söylemesi gerektiği belirtildi.

5 Ocak’ta emir yayınlandı. AriseBank’ın itirazda bulunması için 21 günü vardı. Ancak herhangi bir teklifte bulunmadıklarından departman, kararın kesin ve itiraz edilemez olduğunu söyledi.

AriseBank’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jared Rice, Coast to Coast yayınında yaptığı röportaj sırasında 27 ocak’ta Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu ve Federal Soruşturma Bürosu tarafından 26 ocak cuma günü şirketin ofisinde bir baskın gerçekleştirildiğini söyledi. Rice’a göre, AriseBank’ın ilk kripto paralarından elde edilen varlık ve fonları emniyet yetkilileri tarafından ele geçirildi.

AriseBank’ın web sitesi şu anda kullanılamıyor. Bir önceki basın açıklaması ve Archive.org tarafından imzalanan tarihi verilere göre firmanın depolama, ticaret ve ödeme servislerini içeren bir “merkezi olmayan bankacılık platformunun” olmasının yanı sıra kripto para hesaplarıyla bağlantılı Visa kartlarının da olduğunu ortaya koyuyor.

25 Ocak tarihli basın bülteninde itiraz süresi dolmadan bir gün önce AriseBank, şirketin merkezi olmayan bir model benimsemesi ve kullanıcının fonlarını gözaltında tutmaması nedeniyle “platformun Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından düzenlenmesinin ve sigortalanmasının gereksiz olduğunu” söyledi.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu, mevduatları teminat altına alan ve finansal kuruluşları tüketici koruması için denetleyen ABD’de federal hükümet altında çalışan bağımsız bir devlet kurumudur.

Yine aynı açıklamaya göre, AriseBank iki FDIC sigortalı banka olan KFMC Bank Holding Company ve TPMG’yi satın alma aşamasındaydı. AriseBank, bu iki şirketin tarihinin çok uzun ve iyi kurulmuş olduğunu söylemesine rağmen, KFMC ve TPMG hakkında çok az bilgi bulunmakta.

Buna ek olarak, bildirilen bu yeni emir AriseBank’ın yakın tarihli ICO faaliyetini de etkilemiş görünüyor. 18 ocak’ta bir başka açıklamaya göre platformun 2017 yılı sonlarında sadece haftalar içinde 600 milyon dolar kazandığı ve halka açık kripto para satışında 500 milyon dolar kazanç elde ettiği gözüküyor.

E-postalara yanıt verilmedi!

Basın duyurusu sırasında AriseBank ve Rice’a gönderilen e-posta soruları yanıtlanmadı. 

Bu eylem bankacılık departmanı tarafından gerçekleştirildi. Teksas yetkililerinin kripto para ile ilgili hizmetleri veya ürünleri incelemek için attıkları son adım.

Daha önce devlet, BitConnect tarafından planlanan ilk kripto para teklifine (ICO) bir durdurma ve denetleme emri çıkardı. Daha sonra bu adımlar sayesinde platformun kayda değer kapanışını izledi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin