Ukrayna kripto para transferlerini izlemeye başlıyor!
Ukrayna kripto para transferlerini izlemeye başlıyor!

Ukrayna, kripto para birimlerini üç yıl içinde tamamen yasallaştıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukrayna, kripto para birimlerini tamamen yasallaştırmayı ve Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni bir kamu politikasının bir parçası olarak sektörü düzgün bir şekilde düzenlemeyi planladığını açıkladı.

Her şey planlandığı gibi giderse, tüm sürecin yaklaşık üç yıl sürmesi bekleniyor. Sonuç olarak kripto para birimleri Ukrayna ekonomisine meşru bir katkıda bulunacak.

Ukrayna, kripto para düzenlemesini 2021’e kadar tamamlayacak

Plan iki aşamada uygulanacak: İlk olarak 2018 ve 2019 yılları boyunca, kripto para birimlerinin, ticaret platformlarının ve dijital varlıklarla uğraşan diğer varlıkların yasal statüsü belirlenecek. Gelecek yılın sonuna kadar hükümetin, endüstriyi nasıl düzenleyeceğini daha iyi anlamak için pazar eğilimlerini ve sorunlarını analiz etmesi ve tanımlaması bekleniyor.

İkinci aşamada ise 2020’den 2021’e kadar olan süreçte kripto cüzdan sağlayıcıları ve saklama platformlarının “birincil izleme konuları” olarak tanınması yer alıyor. Tipik olarak bankalar gibi geleneksel finansal kuruluşları bu statüye sahip.

Ukraynalı milletvekillerinin bu süre zarfında ICO’lar ve akıllı sözleşmelerin kullanımı hakkında yönetmelik taslağı hazırlaması ve uygulaması bekleniyor.

Ekonomi bakanlığı, kripto şirketlerine geleneksel finansal hizmetlere erişim sağlama konusundaki güvenini ifade etti. Bununla birlikte düzenlenmiş tokenler, kripto şirketlerinin token satışlarıyla daha fazla sermaye çekmesine olanak tanıyacak.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin