Bitcoin fiyatı neden bu kadar sessiz?
Bitcoin fiyatı neden bu kadar sessiz?

Önde gelen kripto para analisti Willy Woo: “Bitcoin satın almak için kötü bir zaman değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen bir kripto para birimi analisti olan Willy Woo, bir ayı piyasasında ilerlerken, şu anda lider kripto para birimini satın almak için iyi bir zaman olduğunu açıkladı. Bununla birlikte Woo’ya göre piyasaya girmek için kötü bir zaman değil. Ayrıca fiyat 200 günlük hareketli ortalamanın altında rahatça oturduğu için analist piyasaya girmek için kötü bir zaman olmadığını da vurguluyor.

“BTC’nin fiyatı 200 günlük hareketli ortalamanın altında olduğu için kripto alanına girebilir.”

Bir tweette Willy Woo, Bitcoin’in piyasa hacmini ağından geçen günlük işlem hacmiyle karşılaştırdı. İki veri noktası arasındaki orantı, Bitcoin Network-to-Value (NV) oranını ortya çıkarıyor. Analiste göre Bitcoin’in piyasa değeri ve hacim değeri ayrıyken piyasa düşüş eğiliminde. Aşağıdaki grafikteki gibi şu anda tarihsel olarak sıkı korelasyonları da dikkate alarak birbirinden oldukça ayrı görünüyorlar.

Willy Woo, bu noktada herkesçe bilinen dünyanın ilk Bitcoin yan zinciri ürünü olan Liquid Network’ün piyasaya sürülmesinin bazı Bitcoin işlemlerinin kripto para birimin ana zincirden geçmeyebileceğinden dolayı sonuçları etkileyebileceğini itiraf ediyor. Analist, kripto paranın ana zincirindeki saniye başına ödeme sayısının geçtiğimiz altı aylık süreçteki düz bir görünüm çizmesiyle birlikte yaklaşık 2016 yılındaki seviyelerle aynı olduğunu vurguluyor.

Ayrıca analist 2014’teki piyasa çöküşünden sonra bu verilerin 1,5 yıl boyunca yatay kaldığını da ekliyor. Woo’ya göre ayı piyasasının sonlanması için bu zincirdeki hacim verilerinin tırmanması gerekiyor. Ayı piyasasına rağmen, piyasaya zaman ayırmaya çalışmayanlar şimdi BTC’nin fiyatı 200 günlük hareketli ortalamanın altında olduğu için kripto alanına girebilir.

Wall Street analisti Tom Lee: “Bitcoin için 25 bin dolar hala mümkün! İnsanlar çok ayı hissiyatına sahip.”

Wall Street analisti Tom Lee geçtiğimiz günlerde, BTC’nin 200 günlük hareketli ortalamasına yönelik açıklama yaptı. Önde gelen analist, kurucu ortağı olduğu Fundstrat’ın geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalama (MA) altında dar aralıkta işlem görürken kötü performans gösterdiğini belirten bir rapor yayınladığını açıkladı. Lee açıklamalarına şunları ekliyor:

“İnsanlar çok fazla karamsar… Piyasa koşullarının korkunç olduğunun farkındayız ve 200 günlük hareketli ortalamamızın altındayız. Bu hafta müşterilerimizin 200 günlük hareketli ortalamasının altında kaldığında Bitcoin’in ne yaptığına dikkatlerini çekmek için bir rapor yayınladık. Buna göre Bitcoin, 200 günlük hareketli ortalamasının altında kaldığında gelecek altı ay içinde zamanın yarısında yükseliyor. Ama 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığında ise gelecek altı ayda zamanın yüzde 80’inde yükseliyor. Bu nedenle 200 günlük hareketli ortalamanın eğilimi açık olarak çok önemli.

Willy Woo: “Bitcoin’e girmek istiyorsanız kötü bir zaman değil.”

Bununla birlikte analist, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin’e girmek istiyorsanız Trace Mayer’in Mayer Multiple grafiği, girmek için kötü bir zaman olmadığını bildiriyor.

Bununla birlikte Woo, büyük resme bakıldığında kripto paranın önümüzdeki 8 yıl içinde 3 trilyon dolarlık ABD Doları M1 para arzını geçebileceğini vurguluyor. Bitcoin’in oynaklığı özellikle azalmakta. Analist 2016 yılında, NZDUSD işlem çiftine benzer bir dalgalanma yaşamaya devam ettiğini, ancak 2017’nin boğa satışının değiştiğini belirtiyor. Bitcoin geçtiğimiz günlerde, volatilitesi önemli ölçüde düştüğü için dar bir aralıkta işlem görüyor.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin