Ukrayna, Dogecoin bağışlarını kabul etmeye başladı! DOGE, Rus rublesini geçti!

Ukrayna, Dogecoin bağışlarını kabul etmeye başladı! DOGE, Rus rublesini geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto paralar, devam eden Rusya-Ukrayna savaş krizinde önemli bir rol oynuyor. Ukrayna, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Polkadot (DOT) gibi kripto paralarda milyonlarca dolar bağış topladı. Ukrayna’nın bağış aldığı kripto paralar listesine en son eklenen dijital varlık ise Dogecoin (DOGE) oldu.

Ukrayna için Dogecoin

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, artık DOGE coin cinsinden bağış kabul ettiklerini açıkladı. Ayrıca Dogecoin’in değer olarak Rus rublesini aştığını söyledi. Yazı yazılırken Dogecoin 0.1342 dolardan işlem görüyordu, Rus rublesi ise 0,0094 dolar civarında seyrediyordu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Elon Musk’ı etiketleyerek ileride araya girmesini isteyebileceklerini ima etti. Bu arada, Elon daha önce verdiği sözü tuttu ve Ukrayna’nın kendisine çağrıda bulunması üzerine savaşın parçaladığı ülkeye Starlink terminallerini gönderdi.

Savaş için kripto bağışı

Daha önce, Ukrayna hükümeti, Rusya’ya karşı savunmasını güçlendirmek için bağış olarak kabul edilen kripto paralar listesini genişletmeyi planladıklarını ima etti.

Savaş çabaları için türünün ilk örneği olan kripto bağışında, Ukrayna 35 milyon dolar işaretine ulaştı. Ülke son bir günde 10 milyon doların üzerinde para topladı ve kripto bağışları artıyor.

Ukrayna hükümeti dışındaki ‘Come Back Alive’ gibi kuruluşların da kripto para biriminde bağış aldığı bildiriliyor. Bu arada, UkraynaDAO isimli bir proje geçen hafta savaş çabalarına kaynak sağlamak amacıyla kuruldu.

Bir kripto para borsası olan Uniswap, Ethereum tabanlı herhangi bir dijital para birimini ETH’ye çeviren ve doğrudan Ukrayna hükümetine gönderen bir işlev oluşturdu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Fedorov, Polkadot’un kurucu ortağı Gavin Wood’a 5 milyon dolarlık DOT bağışı için teşekkür etti.

Kripto para ekosistemi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında kilit bir oyuncu olarak ortaya çıktı. Birkaç hafta önce, dünyanın her yerinde kripto para birimlerinin benimsenmesiyle ilgili tartışmalar vardı. Şimdi, insanlar bir ulusun hayatta kalmasına yardımcı olmak için kripto para birimlerini bağışlıyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin