devlet bilgilerini kripto para
devlet bilgilerini kripto para ile satarken yakalandı!

Ukraynalı hacker, devlet bilgilerini kripto para ile satarken yakalandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ukraynalı bir hacker, devlet sitelerini hackleyerek devlet çalışanlarının e-posta bilgileri, vatandaşlık numaraları ve sosyal medya hesapları bilgilerini ele geçirdi. Ukrayna Siber Polisinin açıklamalarına göre saldırgan 50’ye yakın veritabanından veri çekmeyi başardı.

Ukraynalı hacker, bir hacker forum sitesinde elde ettiği verileri bot hesap üzerinden yazışarak pazarlamaya çalıştı. Ukrayna Siber Polisi, bot hesapları takip ederek hacker’ın adresini tespit etti. Bilgisayar korsanını göz altına alan Ukrayna polisi, saldırganın bilgisayar ve cep telefonlarına el koydu.

Ukrayna devlet bilgilerini kripto para ile satarken yakayı ele verdi

Hacker’ın yazışmaları Ukrayna polisi tarafından izlenmiş. Ukraynalı hacker ele geçirdiği veri tabanlarını parça başına 10 cent’e pazarlamaya çalıştığı anlaşılıyor.

Blockchain teknolojisi ile beraber suçun formatı da şekil değiştiriyor. Devlet yetkilileri ve emniyet güçleri de bu yeni teknolojiye entegre olmaya çalışıyor. Akredite olmuş lisanslı kripto para borsaları bilgilerini emniyet güçleri ile paylaştığı ortaya çıktı. En büyük kripto para borsalarından Coinbase kripto para borsasının ise blockchain araştırma araçlarını ABD’li İstihbarat Teşkilatı ile paylaştığı ileri sürüldü.

Ülkelerin Siber Güvenlik Güçleri ve Interpol DarkNet gibi platformları yoğun biçimde takip ederek siber suçlarla başarılı biçimde mücadele ediyor.

Cryptoglobe.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin