Ukrayna, kuruluşlar ve bireylerden yüzde 5 oranında vergi tahsil edecek
Ukrayna, kuruluşlar ve bireylerden yüzde 5 oranında vergi tahsil edecek

Ukrayna Bitcoin gibi kripto paraları vergilendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda Ukrayna Maliye Bakanlığı, dijital paralar için bir vergi tasarısı önerdi. Resmi açıklamaya göre, bakanlık kripto para birimi işlemlerinin vergilendirilmesi ile ilgili sorunları tartışmak ve geliştirmek için iki çalışma grubu kuracak.

Ukrayna, kuruluşlar ve bireylerden yüzde 5 oranında vergi tahsil edecek

Ayrıca, mevcut mali yılın dördüncü çeyreğinde genel vergi danışmanlığı yapmak için çalışma gruplarının bulguları Uzman Konseyi’ne sunacağını söyleniyor. Bakanlık ayrıca, bu genel vergi danışmanlığı hizmetini geliştirmek için bu alanda uzman olanları gruba dahil olmaya çağırıyor.

Eylül ayında, Ukrayna Parlamentosu hükümetin kripto para varlıkları ile ilgili işlemlere izin verebileceğini belirten bir yasa tasarısı önerdi. Raporda hükümetten 23 yetkilinin vergi tasarısını hazırladığı belirtiliyor. Ayrıca, kripto para birimleri ve tokenler gibi sanal varlıklara erişimi olan kuruluşlar ve bireylerden %5 oranında vergi tahsil edileceğini söyleniyor.

Kripto para işleri ile ilgili kâr yüzde 18 oranında vergiye tabi olacak

Kripto para birimi işleri ile ilgili kâr %18 oranında vergiye tabi olacak. Bunlar, Ukrayna’daki herhangi bir kurumsal veya bireysel varlığa uygulanan standart vergi oranları. Ukrayna Ulusal Bankası, ülkenin ulusal para birimi olan “Hryvnia” temelinde kendi kripto para birimini oluşturmayı düşünüyordu. Elektronik Hryvnia, Ukrayna’daki kripto para birliği. Banka yetkilileri göre, Elektronik Hryvnia’nın ana amacı fiat para dolaşımını azaltmak.

Dahası, Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenen Blockchain & Bitcoin Konferansı, hükümetin kripto para ve Blockchain teknolojisini düzenlemeye yönelik girişimi üzerinde yoğunlaştı. Konferans, işadamlarına, geliştiricilere, pazarlamacılara ve yatırımcılara hitap ediyor. Konferansın ana amacı, kamu yönetiminden perakende yönetimine kadar çeşitli sektörlerde Blockchain teknolojisini tanıtmak. Buna ek olarak konferansta, ICO ve kripto para birimiyle ilgili projelerin tanıtımı ile birlikte Blockchain’deki teknik çözümleri de ele aldılar.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin